Poraz od Srbije, kadeti deseti u Konji

0 komentar(a)
Muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 07.02.2015. 18:57h

Muška kadetska košarkaška reprezentacija zauzela je 10. mjesto na prestižnom međunarodnom turniru u Konji – u meču za deveto mjesto, izabranici Dušana Dubljevića su poraženi od Srbije 66:56 (20:9, 14:21, 19:13, 13:13).

Naša reprezentacija u Turskoj je ostvarila dvije pobjede (Rusija i Njemačka), a doživjela pet poraza (prije Srbije, poražena je od Gruzije, Litvanije, Letonije i Francuske).

Turnir u Konji je bio sjajna provjera uoči nastupa na Evropskom prvenstvu u u Kaunasu (Litvanija), koje je na programu od 6. do 16. avgusta.

"Turnir u Turskoj je donio dosta dobrih stvari ovoj generaciji igrača, a najvažnije je da su svi zdravi završili nastup. Ritam utakmica je bio veoma naporan, čak i seniorske timove bilo bi veoma teško da odigraju sedam mečeva u samo osam dana. Ono što je bilo evidentno u svih sedam mečeva je da imamo kvalitet da možemo da se suprotstavimo svima na adekvatan način, iako je sigurno da ima prostora za napredak. Moramo da napravimo dobru analizu nastupa na turniru u Turskoj, a potom da se okrenemo kvalitetnoj pripremi ljetnje akcije, jer kroz naporan rad i pripremne utakmice moramo da podignemo nivo forme, da bi spremno otputovali na Evropsko prvenstvo u Litvaniji", kazao je selektor Dubljević.

Bonus video: