Paunić: Nemamo pravo na grešku

"Dobro ćemo se pripremititi i nadam se da ćemo nastupiti na način koji nas je krasio u dosadašnjem dijelu sezone i koji će nas dovesti da dobijemo utakmicu u kojoj smo favoriti”, istakao Igor Jovović
10 komentar(a)
Ivan Paunić, Foto: Savo Prelević
Ivan Paunić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.02.2015. 14:51h

Poslije serije od četiri vezana poraza, po dva u ABA ligi i Evrokupu, košarkaši Budućnost Volija dočekuje subotnji duel sa Zadrom.

Ako se gleda tradicija, Podgoričani su favoriti. Dobili su sedam od 10 međusobnih duela u “Morači”, od čega šest uzastopnih.

Više od Dalmatinaca, stručni štab brine kadrovska situacija. Suad Šehović i Čedomir Vitkovac su i dalje van stroja zbog povreda i bolesti.

“Jako važan meč za nas protiv izuzetno nezgodne ekipe. Pokazala je to tokom sezone, jer je u nekim mečevima bila sjajna, pobijedila je Cedevitu u gostima i u seriji je dobrih rezultata, iako je u posljednjem kolu poražena od Olimpije. Izašli smo iz napornih putovanja i treba da se vratimo na pobjednički put. Dobro ćemo se pripremititi i nadam se da ćemo nastupiti na način koji nas je krasio u dosadašnjem dijelu sezone i koji će nas dovesti da dobijemo utakmicu u kojoj smo favoriti”, istakao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Cedevita opasno duva za “vrat” crnogorskom šampionu, a prijeti i Partizan sa dvije pobjede manje.

“Ne opterećujemo se tim stvarima, ali liga se bliži kraju, ostalo je šest utakmica. Nemamo neki previše sjajan raspored i moramo da koristimo sve situacije, posebno ove gdje smo favoriti, da zabilježimo pobjedu i gledamo šta se događa na drugim terenima. Imamo dosta otežavajućih okolnosti, Šehović i Vitkovac su čitave sedmice van treninga zbog povreda, a sada ih je pokosio virus koji je i mene držao prethodnih dana. Iz kadrovskog ugla, nismo u punom raspoloženju, ali sam siguran da ćemo dati dovoljno snage i energije da dobijemo meč, a nakon izlaska iz Evrokupa imaćemno više vremene za treninge kako bi završnicu ABA lige odigrali bolje”, jasan je Jovović.

Bivši reprezentativac Srbije Ivan Paunić razmišlja samo o meču sa Zadranima, sve ostalo je u drugom planu.

“Poraz od Mege Leksa nas je, praktično, doveo u situaciju da više nemamo pravo na kiks ako želimo da zadržimo drugo mjesto, koje nam je bio i cilj od početka. Mega je igrala zonu 35 minuta izgubili smo i sada naredne mečeve moramo da pripremimo na pravi način. Zadar je prvi ispit i nadam seda da ćemo ga dočekati kompletni, jer smo imali peh da se Vitkovac povrijedio, a da je Šehović imao problema sa temperaturom i skočnim zglobom. U Turskoj smo igrali bez prvog trenera i ostaje nada da ćemo se kompletirati, jer moramo da dobijemo taj duel, što nam je jako važno, a poslije ćemo razmišljati za dalje”.

On tvrdi da negativan rezultatski niz nije poremetio atmosferu unutar tima.

“Držimo se kao jedan i protiv Zadra da pokažemo ko smo i šta smo i da smo zasluženo na ovoj poziciji. Siguran sam da ćemo odigrati maksimalno, jer moramo da dobijemo taj duel. Igraju dosta agresivno, imaju dosta slobode u igri i moramo da zaustavimo njihove kontre, koje im donose rezultat tokom čitave sezone”, zaključio je Paunić.

Bonus video: