Jedva čekam da se vratim na parket

Do sada je odigrao osam mečeva sa prosječnim učinkom od 7,5 koševa, 3,4 uhvaćene lopte i 1,6 asistencija
4 komentar(a)
Vladimir Mihailović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vladimir Mihailović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.02.2015. 11:14h

Taman kada se ustalio u postavi Tubingena i počeo da igra u prepoznatljivom stilu, Vladimir Mihailović je doživio veliki peh. Na meču protiv Bremenhavena, gdje je izabran za MVP igrača, nezgodno je pao u jednom duelu i došlo je do loma kosti u šaci.

Već je mjesec van terena, ali bi mogao da se vrati u tim za nedjeljni duel protiv Bajerna pred svojim navijačima.

"Igrali smo 27. decembra protiv Bremenhavena i bila je to moja najbolja utakmica od kada sam stigao u Njemačku. U jednom duelu sam nezgodno pao na ruku, ali kako sam bio vruć nisam osjećao nikakvu bol. Međutim, kada se to ohladilo, bila je sasvim druga priča. U prvi mah sam mislio da nema nikakvog loma. Kako smo poslije toga u kratkom roku igrali dva meča, odigrao sam oba sa povredom, a tek poslije se ustanovilo da mi je pukla kost u šaci. Nisam išao na operaciju, hvala bogu, jer nije bilo potrebe. Oporavak ide dobro i nadam se da ću za vikend biti u timu", kaže Mihailović za „Vijesti”.

Meč na kome se povrijedio, nekadašnji bek Budućnost Volija je završio sa 18 poena i tri skoka. Ukupno je odigrao osam susreta sa prosječnim učinkom od 7,5 koševa, 3,4 uhvaćene lopte i 1,6 asistencija. Sada će opet trebati vremena da uhvati pravi ritam.

"Igor Perović je dobar trener i brzo i lako smo se „našli”. On mi je mnogo pomogao da što lakše uđem u sistem igre, kao i igrači iz Srbije koji igraju u klubu: Aleksandar Nađfeji, Branislav Ratkovica i Bogdan Radosavljević. Nije mi bilo lako da ih gledam sa tribina i jedva čekam da im se ponovo pridružim i da nastavimo sa dobrim igrama. Zadovoljan sam u Tubingenu i pokazalo se da je bio pravi potez što sam između nekoliko ponuda odlučio da prihvatim njihov poziv", naveo je bivši igrač Budućnost Volija.

Kada je 24-godišnji košarkaš došao u Njemačku, njegov klub je bio predzadnji na tabeli. Sada je napravio korak naprijed i na dobrom je putu da ostvari cilj i izbori opstanak.

"Njemačka liga je izuzetno jaka i ni u jednom meču ne možeš računati na sigurnu pobjedu. Mi smo sada na 16. mjestu, a ima 18 klubova. Ispadaju dva posljednjeplasirana i mislim da ćemo uspjeti da ostanemo u u ligi", istakao je Mihailović.

Svim srcem sam uz Budućnost

Iako je daleko od Podgorice, iako ima puno obaveza, Mihailović sa pažnjom prati šta radi njegov nekadašnji klub Budućnost Voli.

"Naravno da pratim igre svog bivšeg kluba, koji ima zaista odličnu sezonu. Ekipa pruža sjajne partije, a trener Igor Jovović je ukomponovao tim na pravi način. Svim srcem sam uz njih, sada su drugi u ABA ligi i nadam se da će tu i ostati, odnosno da će se plasirati u finale i da će izboriti plasman u Evroligu", objasnio je crnogorski reprezentativac.

Bonus video: