Orlando otpustio Žaka Vona

0 komentar(a)
Žak Von, Foto: Zimbio.com
Žak Von, Foto: Zimbio.com
Ažurirano: 05.02.2015. 18:36h

Deseti uzastopni poraz bio je koban za trenera Orlanda Žaka Vona, kome je večeras uručen otkaz, objavio je ESPN.

Von je, tako, platio ceh za loše rezultate ove sezone, a Orlando je doživio 16 poraza u posljednjih 18 mečeva.

ESPN otkriva da će igračima tek biti saopštena odluka o otkazu Vonu.

"Žak je bio prijatelj kome se moglo vjerovati i pravi kolega. Dugujemo mu veliku zahvalnost za doprinos i požrtovanje za sav dosadašnji rad. Cijenimo mnogo njegovu nepokolebljivu posvećenost našoj organizaciji. Uz veliko poštovanje, želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", izjavio je generalni menadžer Orlanda Rob Henigan.

Vonu je ovo bila treća sezone na klupi Orlanda, i avanturu na klupi Medžika završio je sa skorom od 58 pobjeda i 158 poraza.

Bivši pomoćni trener San Antonija je stigao u Orlando post eri nakon odlaska Dvajta Hauarda.

Von je u karijeri bio i igrač Orlanda, a klub je imao razumijevanja za njega tokom prve dvije sezone, u kojima je tim imao ukupan skor 43-121.

Međutim, zbog pojačanja koja su stigla prošlog ljeta, očekivalo se da će tim Nikole Vučevića ostvariti bolje rezultate od trenutnih 15 pobjeda i 37 poraza.

Njegov procenat pobjeda je najgori u istoriji kluba, a drugi najslabiji u istoriji NBA lige u konkurenciji trenera sa barem 200 mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi planete.

Samo je Sidni Lav na klupi Minesote i Memfisa imao slabiji procenat pobjeda.

ESPN piše da je za očekivati da će Orlando za novog trenera imenovati jednog od Vonovih pomoćnika, ali se pominje i bivši igrač Orlanda Skot Skils, koji je odigrao najboljih pet sezona u NBA ligi upravo za "magične".

Bonus video: