Banvit je priprema za meč sa Zadrom

0 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.02.2015. 09:47h

Porazom u prošlom kolu protiv Sasarija, košarkaši Budućnost Volija su izgubili praktično sve šanse da prođu među 16 najboljih timova u Evrokupu.

Ostala je još teorija, ali i u slučaju da ostvare obje pobjede do kraja, to ne bi bila garancija da će ići dalje.

Prvi ispit je večeras u Bandirmi protiv Banvita, koji ih je dobio u "Morači".

"Ne čeka nas nimalo lak zadatak, a nismo u dobrom ritmu nakon meča protiv Mega Leksa i zato moramo da pokažemo karakter i da odigramo mnogo bolje nego u Sremskoj Mitrovici. Oni su iskusan tim, pun kvalitet sa velikim budžetom i sigurno da su veliki favoriti. Mi meč treba da iskoristimo kao dobru pripremu za duel sa Zadrom, koji je za nas od ogromnog značaja", riječi su Igora Jovovića, trenera Budućnost Volija.

Prvi duel obilježio je incident, kada je jedan od navijača utrčao na teren i odgurnuo dva gostijuća košarkaša.

"Ovdje nije bilo ništa organizovano, sve je bio nesrećan sticaj okolnosti i sankcionisani smo i mi i oni. Nadam se da će uraditi sve da sa bezbjedonosnog aspekta sve prođe kako treba.

Pred duel u Turskoj, kadrovska situacija nije baš najbolja.

"Suad Šehović ima problema sa skočnim zglobom i pod znakom pitanja je njegov nastup. Čedomir Vitkovac je već u 2. minutu meča protiv Mege napustio teren i ima devet konaca na usni i sigurno da ga čeka pauza. Pitanje je da li ćemo uspjeti da ga oporavimo za meč sa Zadrom, protiv Banvita neće igrati.

Podgoričani su ušli u rezultatsku krizu, vezali su tri poraza.

"Najviše traga na ovu negativnu seriju ostavio je poraz od Zvezde. Žrtvovali smo duel sa Sasarijem kako bismo izašli u susret njima da igramo u ponedjeljak veče. Poslije tako iscrpljujućeg meča odmah smo putovali za Italiju i igrali u srijedu, što je bilo jako teško, a ni mi nismo posmatrali tu utakmicu na adekvatan način. Tada smo bili "prazni".

Stratega crnogorskog šampiona, kako je objasnio, najviše zabrinjava utakmica protiv Mega Leksa u kojoj Budućnost Voli nije ličila na tim iz većeg dijela sezone.

"Moramo dobro da analiziramo taj susret i da izvučemo pouke. Igrači su za pohvalu za ono što su uradili do sada. Plasirali smo se u drugu fazu Evrokupa, nadomak smo plej-ofa ABA lige. Ali, prave sportiste to ne zadovoljava, postavljaju se neki novi ciljevi. Za kritiku smo i sigurno ćemo iz te kritike, ako smo pametni, izvući pouke i biti bolji", zaključio je Jovović.

Meč u Bandirmi počinje u 18 sati.

Bonus video: