Pobjeda ih još više primiče drugom mjestu

57 pregleda 16 komentar(a)
Kešelj - Šehović, Foto: Abaliga.com
Kešelj - Šehović, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 31.01.2015. 13:04h

Dva vezana poraza (Crvena zvezda, Sasari) nisu poremetila atmosferu u taboru Budućnost Volija. Sva pažnja je sada usmjerena ka gostovanju u Sremskoj Mitrovici i duelu sa Mega Leksom.

Ovo je jedan od ključnih mečeva za “plave”, jer bi u sluačju trijumfa odškrinuli vrata osvajanja drugog mjesta, dok bi poraz, o kome niko ne razmišlja, završnicu učinio daleko zamiljivijom.

Zbog toga se nisu vraćali u Podgoricu, već su iz Italije produžili ka Srbiji, kako bi se odmorili i spremno dočekali meč. Isti recept je primjenjivan i pred gostovanje Ciboni.

Iz Španije su nastavili put ka Zagrebu, što je dalo rezultat. Savladan je aktuelni šampiona, a sada ostaje nada da će isti scenario biti i poslije 40 minuta nadmetanja sa sastavom Dejana Milojevića.

"Nalazimo se u seriji teških mečeva u samo šest dana. Predstoji nam duel sa veoma nezgodnim timom Mega Leksa, jer su jako poletna i talentovana ekipa. U međuvremenu je stigao Dejan Musli, pa je, uz iskustvo Marka Kešelja, Mega znatno podigla kvalitet. Za tu utakmicu, prevashodno treba da se što bolje oporavimo poslije napornog puta iz Sasarija. Dobro treniramo i pripremamo se da ih napadnemo na pravi način, da prije svega kroz defanzivu stavimo u funkciju naše iskustvo i da zabilježimo važnu pobjedu. Bodovi bi bili vrlo značajani u borbi za plej-of”, kaže Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Kapiten Suad Šehović izuzetno cijeni sastav Mega Leksa, ali smatra da on i saigrači mogu do dva važna boda.

“Mega Leks je mlada i poletna ekipa, koja u svojim redovima ima nekoliko iskusnih igrača. Dobri su u kontranapadima i gaje napadački stil košarke. Treba da im zaustavimo kontre i skoku u napadu, jer se dešava da po tri, četiri igrača idu na skok. Moramo, takođe, odigrati što čvršće u odbrani i da postignemo što više lakih poena. Ako te stvari sprovedemo u djelo, bićemo blizu pobjede”.

Plejmejker Nikola Ivanović zna recepta za 16. trijumf ove sezone u regionalnom takmičenju.

“Vezali smo dva poraza i želimo da se vratimo na pravi put, a Mega Leks je odlična prilika za to. Moramo njihovu lepršavost da svedemo na minimum i da dobrim pristupom u odbrani dođemo do pobjede”, zaključio je Ivanović.

Raspored

Subota

Mega Leks - Budućnost Voli (19.00)

Levski - Cedevita (17.00)

MZT Skoplje - Partizan (21.00)

Cibona - Krka (21.00)

Nedjelja

Olimpija - Zadar (17.00)

Crvena zvezda - Solnok (19.00)

Ponedjeljak

Igokea - Metalac (20.30)

Bonus video: