Budućnost Bemaks ima prvu meč loptu za fajnl-for

Košarkašice Budućnost Bemaksa žele da trijumfom protiv direktnog konkurenta naprave veliki korak ka plasmanu na fajnl-for
469 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnje pres konferencije, Foto: Luka Zekovic
Sa današnje pres konferencije, Foto: Luka Zekovic
Ažurirano: 16.01.2019. 15:18h

Košarkašice Budućnost Bemaksa odigraće sjutra protiv bugarske Beroe meč koji bi mogao da ima velikog značaja kada je u pitanju vrh tabele i plasman na fajnl-for.

Izabranice Gorana Boškovića vezale su tri pobjede na kraju 2018. godine, a novim trijumfom bi se učvrstile na drugoj poziciji, koju zauizmaju i sada sa pet pobjeda i tri poraza.

Beroa ima meč manje, ali i procentualno bolji učinak - šest pobjeda i jedan poraz, za trenutno 4. poziciju.

I letimičan pogled na tabelu otkriva koliko je ovo značajan meč za Podgoričanke.

Utakmica se igra sjutra u 19 sati, u sali Univerziteta Crne Gore.

"Čeka nas vrlo težak meč protiv ekipe koja je igrala Evrokup. Nije izborila plasman u drugu fazu, ali je imala dvije pobjede. Upravo to im je pomoglo da se podignu kao tim, da steknu iskustvo. Mi smo, s druge strane, pokušali da iskoristimo period bez utakmica kako bi se što bolje spremili, kako bi pomogli novim igračicama da se uklope u sistem", rekao je Bošković na konferenciji za novinare.

Dragana Živković, reprezentativka Crne Gore, poručuje da je duel protiv Bugarki prva meč lopta na putu za fajnal-for.

"Do kraja ligaškog dijela imamo četiri utakmice u Podgorici protiv četiri direktna konkurenta, a prvi je Beroe. Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi, koja osim reprezentativki Bugarske i dvije Amerikanke ima i dvije naše internacionalke. Baš zbog toga svjesne smo njihovog kvaliteta", kazala je Dragana Živković.

"Igramo u Podgorici, pokušaćemo željom i agresivnošću, uz, vjerujem, veliku podršku sa tribina, da dođemo do pobjede. Upravo ta utakmica može biti prekretnica za nas", kazala je ona.

Plejmejker, Jelena Vučetić ističe je da je Beroe sjajna ekipa, u kojoj su i dvije crnogorske reprezentativke.

"Biće teško, ali vjerujem da ćemo na svom terenu prikazati dobro izdanje, potvrditi dobru formu i iskoristiti prvu meč loptu na putu za fajnal for. Očekujem dobru podršku publike i nadam se da će nam dati vjetar u leđa da dođemo do značajne pobjede", kazala je Jelena Vučetić.

Bošković kaže da je njegova ekipa u minulom periodu imala mnogo problema sa povredama - Tamara Kapor je slomila nos, Nikolina Džebo se takođe nije osjećala najbolje...

"Očekujem da će sve biti u timu. Svjesni smo težine posla, ali igramo u Podgorici, tako da ćemo pokušati da dođemo do pobjede u meču koji nije odlučujući za fajnal for, ali može biti izuzetno značajan. Jasno je da moramo da nametnemo svoj stil, a to je prije svega izuzetno jaka odbrana", kazao je Bošković.

Bugarski šampion je prvi međusobni duel pred svojim navijačima dobio sa 80:78.

Bonus video: