Toni Parker drugi put uzastopno najbolji evropski igrač

1 komentar(a)
Toni Parker, Foto: Reuters
Toni Parker, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.01.2015. 12:37h

Drugu godinu zaredom, Toni Parker najbolji je košarkaš Evrope za 2014. godinu, u tradicionalnom izboru FIBA Evropa.

Francuski košarkaški reprezentativac je novo priznanje dobio, prije svega, zahvaljujući tituli NBA šampiona u dresu San Antonija.

On je do priznanja došao sa 10.666 glasova navijača i 382 poena članova žirija, uz ukupan koeficijent od 0.1910.

Na drugom mjestu je srpski reprezentativac Miloš Teodosić, laureat iz 2010. godine, sa indeksom 0.1800.

"Drago mi je zbog ovog priznanja koje je nagrada za sjajnu sezonu i titulu sa Sparsima. Vratili smo se sjajno poslije poraza od Majamija godinu dana ranije i ovo je sjajno. Prikazali smo stil košarke koji je bio gotovo savršen", rekao je Parker.

"Sada sam ponovo izabran za najboljeg igrača Evrope, i to je velika čast u konkurenciji igrača protiv Dirka Novickog i Pau Gasola, kao i ostalih igrača iz Evrolige. Hvala svima koji su glasali za mene. Ponosan sam na ovo priznanje", dodao je francuski košarkaš.

Zanimljivo je da je Teodosić u odnosu na Parkera dobio više glasova publike - 29.191, ali je imao manje poena žirija - 248.

Treće mjesto zauzeo je Francuz Boris Dijao (0.1471), četvrto Slovenac Goran Dragić (0.0876), dok je bivši igrač Partizana Bogdan Bogdanović peti (0.0742).

FIBA je prethodno za najbolju evropsku košarkašicu proglasilia Albu Torens iz Španije, dok su za najbolje mlade igrače izabrani Dario Šarić iz Hrvatske i Anhela Salvadores iz Španije.

Bonus video: