Iako umorni, žele opet da iznenade Sasari

4 komentar(a)
Darko Planinić, Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Darko Planinić, Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.01.2015. 10:29h

Poslije šokantnog poraza od Crvene zvezde, košarkaši Budućnost Volija nisu imali mnogo vremena da tuguju. Juče rano ujutro uputili su se ka Sardiniji, gdje ih večeras čeka novo iskušenje, ovog puta protiv Sasarija.

Prije nedjelju dana Budućnost Voli je odličnom igrom savladala Italijane pred svojim navijačima (93:86). Ukoliko napravi iznenađenje i opet slavi, doći će u situaciju da može razmišljati o plasmanu u četvrtfinale.

"Izašli smo u susret Crvenoj zvezdi i pomjerili meč za ponedjeljak, jer su oni u petak igrali protiv Barselone u Evroligi. Time smo, međutim, sebi napravili medveđu uslugu. Biće teško oporaviti ekipu, prije svega na psihološkom planu nakon onakvog poraza, ali ćemo uraditi sve što možemo da na pravi način pripremimo meč i da probamo da pariramo ekipi koja je ove sezone igrala u elitnom takmičenju", rekao je trener Podgoričana Igor Jovović.

Centar Darko Planinić je u prvom meču ova dva rivala vodio veliku borbu sa Šejnom Lavalom, a i sada ga očekuje isti zadatak.

"Poslije teškog meča sa Zvezdom, imamo smo malo vremena da se pripremimo i odmorimo za utakmicu. Oni su evroligaška ekipa i u njihov kvalitet smo se uvjerili na meču u Podgorici, gdje smo vodili preko 20 razlike, ali u posljednjoj četvrtini su se vratili i ozbiljno priprijetili. Zato moramo odigrati čvrsto u odbrani i pametno u napadu svih 40 minuta. Ako to ispoštujemo, imamo pravo da se nadamo pobjedi", optimista je hrvatski reprezentativac.

I Aleksa Popović kao problem broj jedan ističe malo vremena za odmor i pripremu.

"Poslije onako izgubljene utakmice od Crvene zvezde, čeka nas teško gostovanje. Prije nedjelju dana smo napravili iznenađenje i dobili Sasari. Sigurno je da će oni sada željeti da nam se revanširaju za taj neuspjeh. Na nama je da probamo da se odmorimo i osvježimo koliko je to moguće i da pružimo maksimum u ovom trenutku. Da li će to biti dovoljno da napravimo iznenađenje, ostaje da se vidi", zaključio je Popović.

Meč u dvorani „Palaseradiminji” igra se od 20.45 sati, a pravdu će dijeliti Emilio Peres Pisaro (Španija), Režis Bardera (Francuska) i Marijuš Ciulin (Rumunija).

U drugom meču u grupi H, Gran Kanarija će ugostiti Banvit.

Bonus video: