Jovović: Nije lako kada se ovako izgubi

53 pregleda 11 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.01.2015. 20:51h

Budućnost Voli je u neizvjesnoj završnici poražena od Crvene zvezde, a trener Podgoričana Igor Jovović je priznao da je njegov tim teško podnio koš koji je postigao Nikola Kalinić u posljednjim sekundama i donio gostima 19. pobjedu u ABA ligi u sezoni.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na pobjedi, a da smo i mi dobili, ne bi bilo nezasluženo. Odigrali smo dobar meč, osim u trećoj četvrtini, kada nas je velika razlika možda i uspavala, a oni su individualnim kreacijama Vilijamsa, vratili meč na njihovu stranu. Nismo paničili na minus osam, uspjeli smo da se vratimo i imali situaciju da prelomimo meč. Na pet razlike za nas, faul u napadu Planinića je možda odredio dalji tok meča. Na kraju su oni dobili nakon ofanzivnog skoka. Igrači su se borili, pokazali su veliku želju i nemam bilo šta da im zamjerim. SIgurno da postoji žal, jer smo izgubili utakmicu koju smo trebali da dobijemo", rekao je Jovović.

Trener Zvezde Dejan Radonjić je pohvalio atmosferu i doček u "Morači".

"Došli smo u Podgoricu da odigramo rasterećeno, jer je rezultatski jasna situacija kako za nas, tako i za Budućnost. Očekivao sam lijepu i kvalitetnu utakmicu, tako je i bilo, a sama završnica je dala draž. Mi smo na kraju dobili, ali mogla je da dobije i Budućnost. Nismo dobro krenuli, držali smo rezultatski priključak, iako je bilo propusta u odbrani. Početak drugog poluvremena je ukazivao da će Budućnost imati kontrolu meča, stekla je veliku prednost. Vilijams, koji je bio opterećen faulovima i osjećao bol u nozi, igrač je koji nas je vratio u meč. U posljednjoj četvrtini smo olako ispustili prednost, ušlo se u penal završnicu i koš Kalinića nam je donio pobjedu. Atmosfera je bila sjajna, hvala publici na dočeku, a ekipi Budućnosti želim puno sreće u nastavku sezone", kazao je Radonjić.

"Izgubili smo nesrećno u meču koji smo odigrali dobro. Pokazali smo da rastemo kao ekipa, ovaj poraz nam je za nauk. Siguran sam da ćemo poslije ovoga biti sve bolji i bolji", istakao je Čedomir Vitkovac, krilni košarkaš Podgoričana.

Bonus video: