Radulović: Preduzete sve potrebne mjere bezbjednosti

U nedjelju će u prodaju biti pušteno 500 karata po cijeni od pet eura. Sve karte će biti numerisane
295 pregleda 4 komentar(a)
Radulović - Šegerec, Foto: Savo Prelević
Radulović - Šegerec, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.01.2015. 17:30h

Broje se sati do košarkaškog spektakla, do meča između Budućnost Volija i Crvene zvezde.

I dok se igrači i stručni štab „plavih” u miru pripremaju za duel sa liderom i jednom neporaženom ekipom dotle čelnici kluba čine sve da meč prođe bez i najmanjeg incidenta.

Preduzete su sve potrebne mjere da se na kraju priča samo o košarci.

"Ovo je derbi sezone, u goste nam dolazi Evroligaš, bez poraza u dosadašnjem dijelu sezone u ABA ligi. Očekuje se košarkaški spektakl, u kojem će uživati istinski ljubitelji košarke. Nadam se da će igrači naše ekipe dati svoj maksimum i da ćemo prekinuti seriju rivala. Uprava kluba, kao i dosadašnje utakmice sa Crvenom zvezdom, smatra utakmicom od posebnog značaja i utakmicom visokog rizika. Zbog toga je Budućnost Voli preuzela sve mjere koje su predviđene pravilnikom o takmičenju, odnosno propozicijama takmičenja ABA lige i koje su predviđene mjere u dijelu organizovanju sportskih okupljanja i manifestacija. Kao organizator obezbijedili smo sve potrebne službe koje će biti suorganizatori, a to su službe policije, posebne jedinice, redarska služba koju će obavljati sjekjuritas iz Nikšića. To su ostale neophodne službe protivpožarna, ljekarska neophodne za organizaciju utakmicu. Održali smo i sastanak u Upravi policije gdje su nam dali čvrsta obećanja da će svi koji učestvuju u organizaciji svoju obavezu obavljati savjesno i profesionalno, sa maksimalnom opreznošću”, rekao je Slavko Radulović, direktor Podgoričana.

On je objasnio da tek slijedi sastanak sa Varvarima, kojima je obezbijeđen određeni broj ulaznica.

"Već smo imali smo neformalan sastanak u dijelu njihovog ponašanja i obezbjeđenja potrebnog broja ulaznica. Apelujem na navijače da u fer i korektnoj atmosferi bodre Budućnost Voli i pomognu nam da dođu do značajne pobjede. Kada su u pitanju navijači Crvene zvezde nemamo nikakvu informaciju, nema najava organizovanog diolaska. Novina je što će sve karte koje budu u prodaji biti numerisane i neće biti ostavljeno mjesto za gostujuće navijače”.

Menadžer bezbjednosti Sjekuritas Montenegro Miodrag Bošković je objasnio da će ta firma vršiti kontrolu unutrašnjeg dijela dvorane.

"Angažovan je sasvim dovoljan broj pripadnika koji će biti raspoređeni po planu koji je napravljen zajedno sa MUP. Od samog ulaza biće napravljeni filteri i kanali, gdje ćemo mi usmjeravatio ljude gdje će da ulaze i kako da stignu do svog mjesta. Apelovao bih na navijače da ne donose tvrde predmete, flaše posebno ne pirotehnička sredstva koja će biti oduzeta, a takva lica biće predata pripadnicima MUP. Molimo navijače da dođu u 16 sati, kada budu otvorena vrata dvorane, kako bi lakše pronašli svoja mjesta. Biće angovani i ljudi koji će usmjeravati ljude do mjesta za sjedenje. Pošto je utakmica visokog rizika napravljen je poseban plan obezbjeđenja, nadam se da neće doći do incidenata. Lica koja budu u alkoholisanom stanju neće dozvoliti ulaz, već će biti predati pripadnicima policije, zaključio je Bošković.

U prodaji svega 500 karata

Generalni sekretar Budućnost Volija Marko Šegerec objasnio je da je štampano ukupno 2.500 karata, a da će se samo 500 naći u prodaji u nedjelju od 10 sati na šaltarima „Morače”.

"Varvarima ćemo dati 400 karata, a ostaje 2100 koje će biti numerisane. Uz 1.300 godišnjih numerisanih i nenumerisanih, to čini kapacitet dvorane. Dodatnih 150 mjesta na parketu se ne prodaje. Molili bi sve da se pridržavaju numeracije. Posjetioci sa godišnjim kartama ulaziće na ulazima devet i deset. Veći dio karata je trebovan od kompanija i firmi koje pomažu, tako da će u nedjelju od deset na šalteru prodaju 500 karata. Cijena je pet eura i biće moguće kupiti najviše tri karte po osobi”, naglasio je Šegerec.

Bonus video: