Radunović: Presrećna sam što sam se vratila

"Voljela bi da karijeru završim u svom matičnom klubu, gdje sam i počela. Hoće li to biti ove godine vidjećemo", istakla je 37-godišnja košarkašica
0 komentar(a)
Hajdana Radunović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Hajdana Radunović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.01.2015. 12:02h

U završnici sezone, gdje im slijedi borba za plasman na finalni turnir Regionalne lige, košarkašice Budućnost Volkana dobile su vrijedno pojačanje.

Ugovor do kraja sezone potpisala je bivša reprezentativka Crne Gore Hajdana Radunović. Njeno iskustvo itekako će značiti ekipi, jer se radi o košarkašici iza koje je zavidna karijera.

"Presrećna sam što sam poslije dugog perioda odsustva iz Podgorice i igranja po drugim evropskim timovima vratila tamo gdje sam i počela. Nadam se da ću uspjeti da pomognem mladoj ekipi Budućnosti, djevojkama koje su me odlično prihvatile iako sam mnogo starija, da ima pomognem u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Uvijek može bolje i od zacrtanih ciljeva i korak dalje. Ne volim mnogo da pričam, to bi voljela da pokažem na terenu. Hvala terenerima i rukovodstvu kluba koji su našli načina da me angažuju“, rekla je 37-godišnja Radunović.

Biće ovo njen povratak u matični klub poslije više od dvije decenije.

"Mnogi su mi pripisivali da igram posljednju sezonu i prije nekoliko godina. Sada se čude da još igram. Neću ništa da kažem, dobro se osjećam i što još mogu da igram. Voljela bi da karijeru završim u svom matičnom klubu, gdje sam i počela. Hoće li to biti ove godine vidjećemo. Sve zavisi od mene i moje kondicije i spremnosti“.

Tokom dosadašnje karijere, igrala je u Srbiji, SAD-u, Francuskoj, Mađarskoj, Izraelu, Poljskoj, Italiji, Češkoj i Grčkoj, a nosila je dresove SFR Jugoslavije, SR Jugoslavije i Crne Gore.

Zadovoljstvo dolasko Hajdane Radunović nije krio ni trener Budućnost Volkana Goran Bošković.

"Hajdana je potpisala ugovor do kraja sezone. Nadam se da će svojim igračkim kvalitetima i iskustvom doprinijeti da igramo još bolje i pomoći u razvoju mladih košarkašica. Debitovaće protiv Partizana u Beogradu, 4. februara. Borimo se za jedno od prva dva mjesta u grupi, ali ne zavisi sve samo od nas već i od drugih rezultata. Moramo dobiti obje utakmice i da sačekamo konačan epilog. Dolaskom Radunović rastu i ambicije, ali ne nešto pretjerano. Mi smo sve zacrtali u nekim okvirima i ne želimo da stavljamo pritisak na Radunović i ekipu“, zaključio je Bošković.

Bonus video: