Vučević ide kod Dončića?

Američki mediji pišu da je Vučević jedna od meta ekipe iz Teksasa, koju sa klupe predvodi briljantni Rik Karlajl
1897 pregleda 3 komentar(a)
Vučević, Foto: Jayne Kamin-Oncea
Vučević, Foto: Jayne Kamin-Oncea

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević mogao bi da se pridruži slovenačkoj senzaciji Luki Dončiću u Dalas Maveriksima!

Američki mediji pišu da je Vučević jedna od meta ekipe iz Teksasa, koju sa klupe predvodi briljantni Rik Karlajl.

Dalas je na tržište stavio mladog plejmejkera Denisa Smita nakon što se Dončić dokazao kao sjajan organizator igre, pa žele da Smitov potencijal zamjene za igrača koji im je sada više potreban.

Da bi Vučević upravo mogao da bude taj govore barem tri stvari.

Orlandu godinama treba plejmejker u šta se Smit uklapa kao mlad i talentovan košarkaš sa te pozicije, dok su na mjestu centra draftovali Moa Bambu koji igra sasvim korektno kao Vučevićeva zamjena.

Dončićeva spektakularna igra uticala je da Mark Kjuban želi da ubrza proces ponovnog pretvaranja Dalasa u šampionski tim, pa ne želi da gubi previše vremena, a Vučević igra najbolju sezonu u životu.

Treći razlog je informacija da Dalas neće ponuditi produžetak ugovora svom sadašnjem centru DeAndre Džordanu. Džordan igra sasvim dobro i standardno je jedan od najboljih skakača lige, a ove godine je drastično popravio i procenat slobodnih bacanja.

Međutim, Džordan je dvije godine stariji od Vučevića i njegova igra umnogome zavisi od fizikalija, koje će početi da ga izdaju sa godinama. Vučevićeva igra je mnogo više bazirana na vještini i mekoj ruci pa se očekuje da bi mogao da bude dio šampionskog mozaika u narednim godinama.

Uz odlično krilo Harisona Barnsa, legendarnog veterana Dirka Novickog i Veslija Metjusa, Dalas ima i dosta prostora u seleri kepu za narednu godinu.

Tako bi mogli da napadnu neke od ozbiljnih igrača koji su slobodni u odabiru sredinu, a su Kevin Durent, Kavaj Lenard, Kajri Irving, Džimi Batler, Kemba Voker, Al Horford, Kris Midlton, Tobajas Heris, Mark Gasol...

Bonus video: