Budućnost Voli savladala Sasari

"Bili smo gotovo perfektni u većem dijelu meča", rekao Igor Jovović, trener crnogorskog šampiona
0 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.01.2015. 21:17h

Jednom od najboljih, ako ne i najboljom igrom ove sezone, što se tiče napada, košarkaši Budućnost Volija su savladali Dinamo Sasari i ostali u trci za plasman među 16 najboljih timova u Evrokupu.

Gosti važe za izuzetno napadačku ekipu, a crnogorski šampion je uspio da ga dobije upravo njihovim načinom igre.

Pobjeda je najavljena već nakon nepunih osam minuta igre, kada je Džej Ar Rejnolds pogodio za plus 15 (29:14).

Od tog momenta Podgoričani su ljubormno čuvali prednost, a Italijani su se nekoliko puta trojkama vraćali u život, ali snage za potpuni preokret nisu imali.

Posebno raspoložen u prvoj četvrtini bio je Suad Šehović, koji je pogodio četiri trojke iz isto toliko pokušaja.

"Velika pobjeda za Budućnost, dobili smo evroligaša u sjajnoj igri. Žao mi je što publika nije prepoznala momenat da smo igrali sa odličnim timom, koji je Realu u Madridu dao 98 poena, i nije napunila “Moraču”. Bili smo gotovo perfektni u većem dijelu meča. Uspavali smo se nakon visoke prednosti na startu posljednje četvrtine i dozvolili smo rivalu da našom neodlučnošću i koševima uz dodatno bacanje oživi, ali smo na kraju sve iskontrolisali”, rekao je nakon meča Igor Jovović.

Serijom 6:0, Budućnost Voli je u 32. minutu došla do maksimalnih plus 22 (87:65) i tada dolazi do pada u igri.

“Plavi” nisu uspjeli četiri minuta da postignu koš, a Italijani su to iskoristili, napravili seriju 13:0 i smanjili na minus pet (89:84), nešto više od dva minuta prije kraja.

Da ne bude dramatičnog finiša, potrudili su se Čedomir Vitkovac i Omar Kuk za nedostižnih 93:84.

"Odigrali smo dobru utakmicu, bila je ovo lijepa košarka kako za nas na terenu, tako i za navijače. Bitno je da smo dobili, da smo, tako da kažem, konačno probili led u Evrokupu i nadam se da ćemo nastaviti sa ovako dobrim igrama i u narednim utakmicama”, riječi su centra domaćina Bojana Subotića

Šehović je bio najbolji u pobjedničkom timu sa 27 poena (trojke 8-5) i 13 skokova, dok je Rakim Sanders (24) predvodio goste.

"Loše smo počeli meč, jednostavno smo spavali. To nam se i ranije dešavalo da potcijenomo protivnika. Loše smo igrali ispod koša, a na to se nadovezalo nekoliko poena Šehovića. Pokušali smo zonom u nekoliko navrata, ali nismo uspjeli. Nisam očekivao da nećemo imati agresivnosti u odbrani i još jednom moram da napomenem loše zalaganje mojih igrača”, istakao je Romero Saketi, trener Sasarija.

Budućnost Voli - Dinamo Sasari 93:86 (35:27, 20:20, 26:15, 12:24)

Podgorica - Dvorana: “Morača”. Gledalaca: 1.500. Sudije: Piloidis, Anastopulos (Grčka), Riter (Njemačka).

Budućnost Voli: Kuk 13 (2-2), Šehović 27 (2-2), Dašić 6 (2-2), Planinić 12 (2-2), Subotić 11, Čarapić, Vitkovac 17 (6-5), Popović, Ivanović, Rejnolds 5 (2-0), Paunić 2, Rikić.

Dinamo Sasari: Logan 17 (3-2), Sosa 7 (2-2), Formenti 3, Sanders 24 (7-4), Deveki, Laval 8 (3-2), Kesa 3, Dajson 20 (2-1), Saketi 4 (2-2), Mbođ, Vanuco.

Bonus video: