Život bez Dončića: Real je i ove sezone moćan i kandidat za titulu

- U Evroligi je svaki protivnik snažan, pogotovo moramo da ozbiljno pristupimo utakmicama u gostima. Budućnost smo ubjedljivo savladali u prvom dijelu sezone, sada sigurno neće biti isto - rekao je Laso za španske medije
263 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Reala
Košarkaši Reala

Fudbalski klub Real Madrid teško da će ikada doći u Podgoricu, ali crnogorska javnost ima priliku da gleda drugu najbolju sekciju najvećeg kluba na svijetu - košarkašku.

“Kraljevski klub”, najtrofejniji košarkaški kolektiv u Evropi i aktuelni prvak Starog kontinenta, sjutra gostuje Budućnost Voliju, a “plavi” priželjkuju još jedan ludi meč, nalik onom protiv CSKA ili Baskonije. I, naravno, da epilog bude kao u okršajima sa Moskovljanima i timom iz Baskije.

Rezultati i igre Reala ove sezone, ipak, jasno pokazuju da Budućnosti šanse nisu velike - tim Pabla Lasa u 18 kola ima 15 pobjeda, a gubio je samo od ekipa koje su već viđene na fajnl-foru ili su makar najozbiljni kandidati za plasman među četiri najbolje. “Merengese” su savladali Olimpijakos u Pireju, CSKA u Madridu i Fenerbahče u Istanbulu, ali Lasov tim djeluje sve bolje, iako su mu ove godine proricali probleme nakon odlaska “mozga” tima, Luke Dončića u NBA.

Potpuno su se od povreda oporavili Serhio Ljulj i Gustavo Ajon, učinak ima i Rudi Fernandes, pa Real opet djeluje kao tim koji bi mogao do evropske titule, bez obzira na to što već dvije sedmice ne može da računa na Džejsija Kerola. Po informacijama sa Pirineja, Amerikanac će propustiti i duel u “Morači”.

Real u glavni grad Crne Gore stiže poslije tri uzastopna trijumfa u Evroligi i kao drugoplasirani tim s pobjedom manje od lidera Fenera.

- U Evroligi je svaki protivnik snažan, pogotovo moramo da ozbiljno pristupimo utakmicama u gostima. Budućnost smo ubjedljivo savladali u prvom dijelu sezone, sada sigurno neće biti isto - rekao je Laso za španske medije.

Prije nešto manje od tri mjeseca u Madridu je bilo 89:55 za španskog giganta i to je bila peta pobjeda Reala protiv Budućnosti u isto toliko mečeva u istoriji ovog takmičenja.

U odnosu na taj 25. oktobar u Budućnosti više nije trener Aleksandar Džikić, naslijedio ga je Jasmin Repeša, nema ni Erona Krafta i Alena Omića, kao ni Nikole Ivanovića i Alekse Ilića koji su van tima zbog povreda.

Statistika govori da je Real u posljednjih sedam utakmica najbolji odbrambeni tim u Evroligi. U seriji od sedam pobjeda je prosječno primao 70,5 poena po meču, a prije toga je taj procenat bio 79 koševa. Uz to, Real ima najbolji napad u elitnom takmičenju - dijeli prvo mjesto sa Emporio Armanijem s prosjekom 87,33 poena po utakmici.

Madriđani u Podgoricu dolaze nakon teškog meča u Endesa ligi protiv Saragose, koji je u finišu odlučio Entoni Rendolf iz ofanzivnog skoka uz zvuk sirene pogotkom za 98:96.

- Pobijedili smo, ali nisam zadovoljan, jer smo primili mnogo poena. Ovo što smo igrali nije šampionska košarka - ljut je bio Laso.

Bonus video: