Ivanović: Gran Kanarija je izazov za nas

3 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.01.2015. 11:47h

Pred košarkašima Budućnost Volija je najteže gostovanje u dosadašnjem dijelu sezone. Večeras će odmjeriti snage protiv Gran Kanarije, koja u 11 mečeva u Evropi ove sezone ima maksimalan učinak.

Da je pred “plavima” težak zadatak pokazuje i podatak da je španski tim treći po broju postignutih poena (prosjek 84,36) i prvi po procentu šuta za tri poena (45,37 odsto).

"Gran Kanarija je bez poraza u Evrokupu, u sjajnoj je formi, a to je potvrdila u posljednjem kolu Endesa lige kada je ubjedljivo savladala Saragosu u gostima i gdje je dala 102 poena. Jasno je da nas čeka izuzetno težak meč, protiv kvalitetnog protivnika. Treba apostrofirati njihovu kvalitetnu igru u kontranapadu, gdje postižu dosta lakih poena. Imaju i fenomenalnu spoljnu liniju koja ima procenat šuta za tri poena sa kakvim se do sada još nismo sretali. Zato od agresivnosti na spoljnim igračima i kvarenja njihove igre zavisi dosta toga u ovom meču. Oni su apsolutni favoriti, tim prije što igraju na domaćem terenu. Iako smo imali dug i naporan put, naša je obaveza da pružimo maksimum i da se predstavimo u što boljem svjetlu", objasnio je Igor Jovović, trener Podgoričana.

S obzirom na to da su Španci jedini tim u drugom po jačini evropskom takmičenju koji nije poražen, teško je pričati o slabim stranama u njihovoj igri.

"Dosta su izbalansiran tim. Ispod koša je 220 centimetra visoki Valter Tavares, koji je bio MVP igrač prvog kola, dok su im četvorke dosta pokretljive i agresivne. Imaju 12 sjajnih igrača, a vodi ih trener sa velikim iskustvom Garsija Reneses Aito, koji je legenda španske košarke", objasnio je Jovović.

Plej Nikola Ivanović naglašava da on i saigrači imaju motiv da protiv sjajne ekipe pokažu da nisu zalutali u ovo takmičenje.

"U meč ćemo ući motivisani, jer igramo sa ekipom koja još nije poražena u Evropi i ovo je idealna prilika da i mi pokažemo da imamo kvalitet, da nismo slučajno u drugom krugu i da možemo da se nosimo sa jakim španskim timom. Duel protiv Gran Kanarije je veliki izazov za nas i nadam se da ćemo odigrati lijepu utakmicu, a da li će to biti dovoljno da napravimo iznenađenje, ostaje da se vidi", zaključio je Ivanović.

Meč u "Gran Kanarija areni" se igra od 21 sat, a sudiće Jozef Bisan (Francuska), Are Haliko (Estonija) i Alesandro Martolini (Italija).

Bonus video: