Teodo dočekuje Peć, Mornar Vlazniju

54 pregleda 0 komentar(a)
Balkanska liga u košarci, Foto: Balkanleague.net
Balkanska liga u košarci, Foto: Balkanleague.net
Ažurirano: 14.01.2015. 10:23h

Protiv Rilskog, sredinom decembra, košarkaši Teoda su upisali prvu pobjedu u Balkanskoj ligi, a sada žele da bodovni saldo povećaju.

U goste im stiže sastav Peći, od koga su u prvom dijelu izgubili nakon produžetka (77:69).

"Nemamo pravo na grešku, moramo da dobijemo ako želimo da ostanemo u trci za plasman u drugi krug. Igramo protiv Peći, lidera u našoj grupi i ekipe koja podjednako dobro igra kući i na strani. U svom sastavu imaju četiri košarkaša iz Hrvatske, a ključni igrač je Samir Šaptahović, koji svojim iskustvom, harizmom i karakterom daje ton igri. Tokom pauze imali smo problema sa povredama, nekoliko igrača je bilo sa reprezentativnim selekcijama, tako da ne očekujem neku optimalnu formu. Međutim, uz maksimalnu borbu, motivaciju i pomoć navijača, vjerujem da možemo do dva boda", objasnio je Dragan Radović, trener Teoda.

Duel u dvorani "Župa" igra se od 18 sati, a sudiće Haris Bijedić, Damir Kunošić i Ernad Karović (BiH).

Mornar favorit protiv Vlaznije

Košarkaši Mornara nastavljaju u žestokom ritmu na sva tri fronta. Jedan od ključnih je, svakako, vezan za samu završnicu Balkanske lige, koju Barani i te kako žele.

Upravo zbog takvog napornog igranja mečeva na svakih nekoliko dana, gostovanje nešto slabije ekipe Vlaznije dolazi u pravom trenutku.

Pobjeda je imperativ, a sa takvom ocjenom se slaže i prvi strateg barskog prvoligaša.

"Takmičimo se jednakom snagom, voljom i intenzitetom na sva tri fronta. I svakom laiku je i više nego jasno da to nije nimalo lako. Zacrtali smo sebi visoke ambicije ove sezone, a želja nam je da ih i ostvarimo. Upravo zato moramo savladati ekipu Vlaznije na domaćem terenu, i na taj način napraviti još jedan korak ka završnici Balkanske lige. Svi igrači su spremni, umor je potpuno normalno prisutan, ali neće uticati na našu dobru predstavu", rekao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Meč se igra od 18,30 sati u dvorani "Topolica", a ulaz je slobodan.

Bonus video: