Budućnost Volkano gostuje u Veneciji i sanja iznenađenje

1 komentar(a)
Budućnost Volkano, Foto: Zoran Đurić
Budućnost Volkano, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.01.2015. 11:24h

Poslije pauze od skoro mjesec , košarkašice Budućnost Volkana se vraćaju obavezama u Regionalnoj ligi. Pred njima je gostovanje Rejer Veneciji, sastavu koji ih je u prvom dijelu sezone dobio u “Morači” (69:64).

Italijanke su odigrale pet mečeva do sada i imaju skor od četiri pobjede i poraza, koji su doživjele od Medvešćaka.

Gledajući sa te strane, sastav Andrea Liberalota je apsolutni favorit i pred Podgoričankama je težak zadatak da osvoje dva nova boda.

“Igramo protiv najbolje ekipe u ligi, od koje smo poraženi na svom terenu. Svakako da je Rejer Venecija favorit, ali se nećemo unaprijed predati. Želimo da prikažemo dobru partiju, a vidjećemo za šta će to biti dovoljno. U pauzi smo dobro trenirali, spremni smo za ovaj težak duel i vjerujem da će se igračice maksimalno boriti”, riječi su šefa struke Budućnost Volkana Gorana Boškovića.

Poslije poraza od Italijanki igračice Budućnosti su vezale četiri pobjede (Partizan, Plej-of, Triglav, Medvešćak), što im je ulilo dodatnu dozu samopouzdanja i sa puno optimizma dočekuju duel u Veneciji.

“Očekuje nas težak meč jer igramo, bez sumnje, protiv najbolje ekipe u ligi. U dobroj smo seriji i potrudićemo se da odigramo što je bolje moguće, iako smo svjesne da gostujemo vrlo kvalitetnom rivalu. Nadam se da ćemo prikazati dobru igru i da ćemo uspjeti da pariramo domaćinu”, jasna je 18-godišnja Milena Bajić, krilni centar crnogorskog šampiona.

Meč u dvorani “Palasport Talierkio” igra se večeras od 20.30 sati.

Bonus video: