Vučić: Ataman doći će u Srbiju

55 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Zorana Mihajlović, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Zorana Mihajlović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 13.01.2015. 19:38h

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će trener turskog košarkaškog kluba Galatasaraj Ergin Ataman prisustvovati utakmici sa beogradskom Crvenom zvezdom u petak, 16. januara u Beogradu.

"Gospodin Ataman će ući u našu zemlju po molbi košarkaškog kluba Crvena zvezda. Oni imaju dogovor sa svojim navijačima da to prihvate", rekao je Vučić novinarima u Vladi.

On je kazao da je Turska "učinila sve što je mogla" i uhvatila ubicu navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, a da je sada na Srbiji da garantuje bezbijednost prilikom naredne utakmice.

Ivković je ubijen u neredima ispred hale uoči novembarskog duela dva tima. Ataman je odmah poslije meča nazvao pristalice crveno-bijelih "teroristima", nakon čega je Vučić rekao da trener više neće moći da uđe u Srbiju.

Odgovarajući na pitanje da li je tema današnjeg razgovora sa amabasadorom Turske u Beogradu Mehmetom Kemalom Bozajem bila i utakmica dva kluba, premijer je rekao i da je saradnja Srbije sa Turskom sve bolja i najavio da će do 1. marta u Krupnju biti otvorena fabrika jedne turske firme.

On je izrazio i uvjerenje da će prIJe septembra druga komPAnija iz Turske otvoriti fabriku proizvoda od teksasa u Vladičinom Hanu, kao i da će povećati broj zaposlenih u svom postrojenju u Leskovcu na 750.

Bonus video: