Totalna dominacija Nikole Vučevića

Crnogorski centar ubacio 33 poena, ostvario 11 skokova i postao vodeći košarkaš u NBA ligi po broju "dabl-dabl" učinaka (23)
5 komentar(a)
Vučević, Foto: Reuters
Vučević, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2015. 08:33h

Orlando je prekinuo seriju od šest uzastopnih poraza senzacionalnom pobjedom u gostima nad Čikagom - 121:114. Dominirao je Nikola Vučević, koji je postigao 33 poena i zabilježio 11 skokova.

Crnogorski centar ostvario je 23. "dabl-dabl" učinak ove sezone, po čemu je trenutno najbolji u NBA ligi!

Vučević je iz igre šutirao 24-16, a njegovo "monstruozno" zakucavanje u trećoj četvrtini, lijevom rukom preko Paua Gasola, vjerovatno će ući u "top 10" poteza NBA lige ove sedmice.

"Samo sam htio da dođem do obruča i da snažno završim akciju. Skočio sam visoko i želio sam da zakucam, a ne radim to često, pa vjerujem da su bili iznenađeni", rekao je Vučević poslije utakmice.

Gasol je odigrao još jednu dobru utakmicu za "bikove", postigavši 28 poena i 14 skokova, a solidan je bio i Nikola Mirotić sa 11 poena. Vučević je, s druge strane, imao veliku podršku u beku Viktoru Oladipu, koji je takođe ubacio 33 poena.

Košarkaši Detroita pobijedili su u gostima Toronto sa 114:111 i tako im se revanširali za poraz iz prošle utakmice, ali i zabilježili devetu pobjedu u posljednjih 10 utakmica.

Ekipu je do trijumfa predvodio Brendon Dženings sa 34 poena i 10 asistencija, dok je Greg Monro dodao 22 poena i 10 skokova, a Andre Dramond 10 poena i 14 skokova. Džodi Miks je postigao 13 poena, od čega 11 u posljednjoj četvrtini.

Sredinom decembra, Toronto je slavio u Detroitu, uz podršku nekoliko stotina svojih bučnih navijača, naročito kada je Džejms Džonson žestoko zakucao preko Dramonda.

"Momci su mislili da je taj poraz bio razočaravajući i malo sraman. Željeli smo zato da pobijedimo ovde večeras", rekao je Dženings poslije utakmice, koja je bila šesta uzastopna pobjeda na gostovanjima za Detroit.

Litvanac Jonas Valančijunas zabilježio je lični rekord karijere od 31 poena i 12 skokova za Toronto.

Hjuston je u gostima pobedio Nju Džersi sa 113:99, u meču koji će se pamtiti po sukobu NBA veterana - Kevina Garneta i Dvajta Hauarda.

Garnet je isključen u prvoj četvrtini nakon što je glavom udario Hauarda i gađao ga loptom, dok je Hauard dobio tehničku grešku zato što je udario Garneta u vrat.

Utakmicu je poslije toga preuzeo Džejms Harden i sa 30 poena predvodio "rakete" do pobjede. Tim iz Teksasa uglavnom se oslanjao na uspješan šut sa distance, tako da visoki igrači nisu imali mnogo posla. Hauard je dobijao zvižduke, a utakmicu je završio sa osam poena.

"Jedino što je važno jeste da pobjeđujemo. Imamo 82 utakmice i plej-of, radiću šta treba kad dođe vrijeme", rekao je Hauard.

Rezultati:

Boston - Nju Orleans 108:100

Bruklin - Hjuston 99:113

Toronto - Detroit 111:114

Čikago - Orlando 114:121

Bonus video: