Levski nije otputovao u Podgoricu, Budućnost Voli dobija meč 20:0

0 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.01.2015. 12:54h

Budućnost Voli će meč 17. kola ABA lige protiv Levskog dobiti bez borbe! Naime, zbog finansijskih problema košarkaški bugarskog tima nijesu otputovali za Podgoricu pa će taj duel biti registrovan službenim rezultatom 20:0 u korist crnogorskog šampiona.

"Veoma nam je žao zbog činjenice da nismo mogli da otputujemo u Podgoricu. Istovremeno, potpuno razumijemo i poštujemo odluku ABA lige. Uvjereni smo da ćemo do 17. januara i meča protiv Solnoka riješiti sve probleme i nastaviti sezonu od koje smo imali znatno veća očekivanja. Nažalost, našli smo se u delikatnoj situaciji kao i većina klubova u regionu, ali sigurno da ćemo veoma brzo stati na noge i nastaviti normalno da funkcionišemo. Već smo blizu dogovora sa novim igračima kako bismo protiv Solnoka nastavili tamo gde smo stali", izjavio je predsjednik Levskog Leonid Gajdađijev.

Bugari su zbog problema sa dvoranom, koji su ekipu ostavili bez treninga, kao i činjenice da je nekoliko igrača u kratkom vremenskom periodu napustilo klub usljed finansijskih problema od rukovodstva ABA lige tražili odlaganje, ali to prema propozicijama nije bilo moguće.

Naime, rukovodstvo ABA lige je već jednom izašlo u susret Levskom i prolongiralo meč 16. kola protiv Zadra. Prema propozicijama predviđeno je da se meč registruje službenim rezultatom 20:0 u korist Budućnosti, a da Levski bude kažnjen oduzimanjem boda.

Naravno, ova odluka postaće formalna tek kada se u predviđenom terminu utakmice, subota od 19 časova, konstatuje da gostujuća ekipa nije došla.

Ukoliko se sličan ispad ponovi Levskom prijete i ozbiljnije sankcije.

Levski trenutno zauzima posljednje mjesto u ABA ligi sa skorom 14-1.

Bonus video: