IGRAČ BANVITA SE OGLASIO PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

Rouland: Izvinjavam se što se sve to desilo, ali ne i za svoje akcije

“Provodim više vremena sa svojim saigračima, nego sa svojom porodicom u Americi, tako da smo izgradili odnos i postali bliski", napisao Amerikanac
20 komentar(a)
Budućnost - Banvit, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Banvit, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.01.2015. 13:50h

Amerikanac Erl Rouland, igrač Banvita, oglasio se na tviteru i instagramu i iznio je svoje viđenje stvari povodom incidenta dva i po minuta prije kraja meča protiv Budućnost Volija, kada je udario navijača koji se našao na terenu.

“Kao prvo, želim da kažem da ne opravdavam nasilje na ili van košarkaškog terena, ali smo prvenstveno ljudi, a onda košarkaši. Putujemo u strane zemlje u ime sporta, a zavisimo od domaćina da nam pruži pravu zaštitu. Veliki broj hala ima manje obezbjeđenje nego što je potrebno da bi se izborilo sa tolikim brojem navijača, tako da smo ranjivi ako neko odluči da nas napadne kada smo na gostovanju i na nepoznatoj teritoriji, dok smo opasno brojčano nadjačani”, napisao je Rouland.

On, kakako kaže, vjeruje da bi bilo ko od njegovih saigrača isto reagovao, da on nije.

“Provodim više vremena sa svojim saigračima, nego sa svojom porodicom u Americi, tako da smo izgradili odnos i postali bliski. Ne vjerujem da bi bilo koji od mojih saigrača dozvolio da se nekom od nas bilo šta desi ako ima priliku da to spriječi. Svi čujemo priče o timovima koje su napali “navijači” i da su morali da se brani. Trebalo bi da se zna da je taj “navijač” napao mog cimera/kapitena tima Kita Simonsa prije nego što je nasrnuo na Samija Mehiju. Kit ima diskove u leđima i ide na terapije da bi mogao da igra. Napadač je mogao da mu završi karijeru ili učini nešto još gore da ga je udario u nezgodno mjesto”.

Situacija je, kako je napisao Amerikanac, mogla da bude još gora.

“Zašto smo mi (igrači) kažnjeni jer štitimo druge? Čovjek uleti na teren i napadne dvojicu mojih saigrača i mi treba da ćutimo? Taj “navijač” je mogao da ima oružje, da nekoga od nas ozbiljno povrijedi ili uradi nešto još gore. Izvinjavam se što se sve to desilo, ali ne i za svoje akcije koje su bile odgovor tom “navijaču”. Ovakve situacije mogu da budu zaustavljene prije nego što se i desi. I ovo pokazuje neophodnost pravog obezbjeđenja. Ovakva dešavanja uništavaju igru“, zaključio je Rouland.

Preporučujemo za Vas