Jovović: Igrali smo loše u odbrani u prvom poluvremenu

„Loše smo odigrali prvo poluvrijeme, loše smo počeli meč. Promašili smo mnogo penal i zicera i kasnij nismo mogli da se vratimo”, istakao Darko Planinić
5 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.01.2015. 22:40h

Budućnost Voli je poražena od Banvita na startu druge faze Evrokupa, a trener Igor Jovović nije bio zadovoljan izdanjem svog tima u prvom poluvremenu.

"Zaslužena pobjeda Banvita, a mi u ovom odbranom društvu ne možemo sebi da dozvolimo luksuz da igramo loše u odbrani, bez motiva i da ne pravimo faulove. Dozvolili smo igračima Banvita da se razigraju u prvom poluvremenu, iskoriste indivindulani kvalitet koji imaju i na koji su nam dali 50 poena. Kasnije je to bilo teško nadoknaditi. U drugom poluvremenu smo se malo trgli, ali je bilo teško ispraviti ono što je bilo loše u prvom poluvremenu”, objasnio je Jovović.

O samom incidentu, je rekao:

"Klub zbog ovakvih situacija najviše ispašta. Protivnički igrači su reagovali impulsivno, branili su saigrače. To je privatna stvar, neko reaguje na taj način, neko ne. Niko ne voli ovakve stvari, a klub će najviše ispaštati, pogotovo finansijski. Prošle godine smo zbog petardi protiv POAK-a morali da platimo 15.000 eura i igrali smo tri meča pred praznim tribinama”, zaključio je Jovović.

Centar crnogorskog šampiona Darko Planinić je bio kratak.

„Loše smo odigrali prvo poluvrijeme, loše smo počeli meč. Promašili smo mnogo penal i zicera i kasnij nismo mogli da se vratimo”.

Zoran Lukić, trener Banvita, je bio zadovoljan pobjedom svog tima.

"Moj tim je od početka do kraja kontrolisao utakmicu, ali će se o tome, nažalost, najmanje pričati. Ne znam čime smo isprovocirali ovo, desilo se to što se desilo i to će se pamtiti. Nije lijepo ni za koga to što se desilo, a hvala Bojanu Subotiću i Ivanu Pauniću, koji su utrčali i smirili situaciju. Ne opravdavam ovo što se desilo, ali su Mehija i Roulend, vjerovatno, zaštitnički reagovali prema svojim saigračima, koji su napadnuti sa leđa”.

Srpski stručnjak je prizao da je očekivao teži duel.

„Mislio sam da će biti teže nakon odgledan utakmice MZT Skoplje - Budućnost. Dali smo 49 poena u prvom poluvremenu, što je bilo iznenađenje, jer je domaćin poznat da igra čvrstu odbranu. Međutim, mi smo dobro napadali, dobro smo se pripremili i iskoristili smo sve prednosti koje smo imali”, zaključio je Lukić.

Bonus video: