Jovović: Banvit je favorit, ali i mi imamo šansi

I ovaj meč će crnogorski šampion odigrati bez Vladimira Dašića, dok postoji, istina minimalna, nada da će Omar Kuk biti u stanju da pomogne saigračima
8 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 06.01.2015. 11:35h

Poslije sjajne igre i pobjede u Skoplju protiv MZT-a, košarkaši Budućnost Volija su imali toliko vremena tek da se malo odmore.

Od ponedjeljka veče sva pažnja je usmjerana ka startu druge faze Evrokupa i gostovanju Banvita u “Morači”. Ovo je treći put u posljednje četiri godine da se ova dva tima sastaju u drugoj fazi ovog takmičenja.

“Plasmanom u drugi krug Evrokupa, ispunili smo cilj i svjesni smo kakvi nas sada rivali čekaju. Prvi od njih je Banvit, sastav koji već desetak godina konstantno raste. Mnogo ulažu u ekipu, kao i čitava turska košarka. Prepustio bih im ulogu favorita, što zbog iskustva, što zbog kvaliteta kojim raspolažu, ali mislim da uz maksimalnu koncentraciju i želju i karakter i mi imamo šta da pokažemo. Učinićemo sve što možemo da napravimo iznenađenje i dođemo do pobjede”, rekao je Igor Jovović, trener “plavih”.

Banvit u svom sastavu ima nekoliko fenomenalnih pojedinaca i jasno je da će Podgoričani morati da odigraju izuzetno agresivnu odbranu kako bi ih zaustavili.

“Banvit ima fenomenalan igrački kadar, sa čak šest stranaca. Pod košem su naš reprezentativac Vladimir Dragičević i Vladimir Veremenko, a na poziciji četiri je Amerikanac Čarls Dejvis, koji već četiri, pet sezona igra za Banvit i jedan je od najboljih igrača na toj poziciji u turskom šampionatu. Na spoljnim pozicijama imaju Samija Mehiju, bivšeg člana CSKA Moskve, potom Kita Simonsa i na poziciji pleja Erla Roulanda. Jedan jako dobro izbalansiran tim, koji znalački koristi svaku grešku u igri rivala. Mi ćemo morati da odigramo maksimalno borbeno i agresivno u odbrani, kako bi njihov indivindualni kvalitet sveli na najmanju moguću mjeru. Mislim da će publika imati šta da vidi”, zaključio je Jovović.

Utakmica u "Morači" igra se u srijedu od 19 sati, a cijena ulaznice je dva eura.

Pravdu će dijeliti Italijani Roberto Kjari i Saverio Lancari, odnosno Litvanac Jurgis Laurinavičijus.

U drugom meču u grupi, Sasari će dočekati Gran Kanariju (20.45).

Bonus video: