Šehović: Oslabljeni smo, ali se nadam pobjedi

Stručni štab ne može da računa na Omara Kuka i Vladimira Dašića, koji je doživio rupturu mišića
2 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.01.2015. 10:39h

Prvi ispit u 2015. godini, košarkaši Budućnost Volija će imati u glavnom gradu Makedonije, u dvorani "Jane Sandanski“, a rival je MZT Skoplje.

I pred ovaj duel, stručni štab ima razloga za glavobolju. Lista povrijeđenih povećana je za još jedno ime.

Omarku Kuku se pridružio Vladimir Dašić, koji je doživio rupturu mišića i biće van terena naredne dvije nedelje.

To je veliki hendikep za „plave“, ali Igor Jovović u tome ne treži bilo kakav alibi pred duel sa makedonskim šampionom.

"Mi smo u takvom ritmu gdje nismo mnogo odmarali. Svega jedan dan smo imali da se vidimo sa porodicom i prijateljim, da ne mislimo na košarku, a potom smo počeli pripreme za prvi naredni duel, a to je gostovanje MZT Skoplju. Čeka nas jedno jako teško gostovanje, a prije toga i naporan put autobusom. Ono što me više brine je igrački kadar, jer je neposredno pred novogodišnju noć Dašić povrijedio mišić, a već ranije je odsutan i Kuk. Sigurno da značajno oslabljeni idemo u Skoplje, očekujem veliku borbu protiv domaćina koji se pojačao dolaskom Stefana Sinoveca i Predraga Samardžijskog. I prije ova dva dolaska, MZT je imao kvalitetan igrački kadar, koji je dobro igrao na svom terenu, tako da ćemo morati da odigramo na gornjoj granici svojih mogućnosti, kako bi osvojili dva jako važna boda“, rekao je Jovović.

Trenera Podgoričana ne zavaravaju loši rezultati MZT-a u dosadašnjem dijelu sezone, jer na kontu ima pet pobjeda i 10 poraza.

"Rezultati su im daleko slabiji od lvaliteta koji imaju. Sada su još jači sa Samardžijskim, evropski priznatim centrom, kao i iskusnim Sinovecom. Tu je i naš reprezentativac Sead Šehović, potom Uroš Lučić, Oven Klasen.., jedan jako širom roster. Imaju veliku podršku navijača, a mi bi sa daleko više optimizma i elana otišli u Makedoniju da smo kompetni. Ovako ćemo pokušati da odigramo najbolje što možemo, da iz svakog pojedinca izvučemo maksimum i nadam se da će to biti dovoljno za slavlje“.

U prvom meču u „Morači“, Suad Šehović je bio jedan od najzaslužnijih za ubjedljivu pobjedu Budućnost Volija (96:69) sa 11 poena i uz stopostotan šut iz igre (4-4 za dva, 1-1 trojke).

"Svako gostovanje u ABA ligi je teško i očekuje se maksimalna mobilnost, koncentracija i borbenost. Pripremili smo se dobro, jer igramo sa kvalitetnim rivalom, koji nema rezultate u skladu sa igračkim kadrom kojim raspolaže. Angažovali su nekoliko pojačanja, sada su još jači i na nama je da pokušamo indivindualni kvalitet da svedemo na najmanju moguću mjeru. Sigurno da nas čeka puna dvorana, imaće veliku podršku navijača, ali sam siguran da se i sa tim možemo izboriti. Hendikep je što neće igrati Kuk i Dašić, ali će svaki igrač dati sve od sebe da nadoknadimo njihovo neigranje i dođemo do vrijednih bodova“

Ovaj meč će biti specifičan za 27-godišnjeg Bjelopoljca, jer će na drugoj strani terena biti njegov mlađi brat Sead.

"Profesionalizam zahtijeva da ova utakmica bude kao i svaka druga. Već nekoliko sezona igramo u različitim klubovima i dešavali su se tim dueli. Emocija ima, ali će one tokom meča ostati po strani. Željećemo obojica da naši timovi dobiju, a nadam se da ćemo se ovog puta radovati mi“, zaključio je kapiten Podgoričana.

Raspored

Danas

MZT Skoplje - Budućnost Voli (21.00)

Partizan - Cedevita (17.00)

Olimpija - Crvena zvezda (19.00)

Sinoć

Metalac - Krka 69:67

Igokea - Solnok 66:71

Ponedeljak

Cibona - Mega Leks (20.30)

Odloženo

Levski - Zadar

Bonus video: