Cibona i Zadar: Ne napuštamo Jadransku ligu

0 komentar(a)
ABA liga logo, Foto: Abaliga.com
ABA liga logo, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 29.12.2014. 21:17h

Hrvatski košarkaši klubovi Cibona i Zadar nemaju namjeru da napuštaju Jadransku ligu, uprkos inicijativi da sledeće sezone, po ugledu na slovenačku Krku, od početka igraju u domaćoj ligi.

Naime, s obzirom na to da ne igraju u evropskim kupovima, Cibona i Zadar bi voljeli da paralelno igraju oba takmičenja i imaju dvije utakmice sedmično.

"Nema šanse da istupimo iz ABA lige, niti naša želja ima veze sa tim. Ne razumijem i kako je nekome palo na pamet da izvlači takve konotacije, kada je dobro poznato da našu budućnost vidimo kroz regionalno takmičenje. Ova inicijativa ima za cilj da kroz domaći šampionat razigravamo mladi tim, kako bi ti igrači osjetili teren i brže stasali. Dakle, ABA liga je apsolutni prioritet, veoma smo zadovoljni statusom koji imamo i želimo da ostanemo dio nje", izjavio je generalni menadžer Zadra Boris Skroće.

On je na ovaj način demantovao pojedine medijske spekulacije o mogućem napuštanju regionalnog takmičenja.

Isto razmišlja i predsednik Cibone Aco Petrović.

"Imamo kvalitetne igrače i šteta je da igramo samo jednu utakmicu sedmično. Ali, da bi naša želja zaživjela potrebno je da pristane i Cedevita, a to nije realno očekivati, pošto oni sada već imaju dvije utakmice sedmično i teško da bi mogli i treću", poručio je Petrović.

Cibona je aktuelni šampion Jadranske lige, ali je zbog finansijskih problema odustala od učešća u Evroligi.

Bonus video: