Majami bolji od Klivlenda i Lebrona Džejmsa, Golden stejtu ne prija "Stejpls centar"

57 pregleda 0 komentar(a)
Lebron Džejms i Dvejn Vejd, Foto: Beta/AP
Lebron Džejms i Dvejn Vejd, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.12.2014. 07:49h

Ni za katolički Božić u NBA ligi nema odmora. U noći između četvrtka i petka po našem vremenu, odigrano je pet utakmica, u kojima su se četiri puta radovali domaćini, a jednom gosti.

Prvi put nakon ljetošnjeg odlaska, Lebron Džejms se vratio u Majami u kojem je za protekle četiri sezone osvojio dva šampionska prstena. Navijači su ga pozdravili ovacijama, a na kraju meča je morao da prizna poraz Dvejnu Vejdu i drugovima.

Džejms je bio raspoložen za igru protiv bivših saigrača, jer je upisao 30 poena, osam asistencija i četiri skoka. Uz njega, na nivou je bio jedino joj Kajri Irving sa 25 poena.

"Bilo je teško, vratilo mi se puno emocija. Navijači su ovdje sjajni, uvijek su bili velika podrška timu, a ja sam u Majamiju davao sve od sebe, čak i više", izjavio je Džejms nakon meča.

"Imao sam tremu pred utakmicu, jer su u Majamiju imali cilj da uradimo nešto veliko, to smo i uspjeli, i to će ostati zauvijek", dodao je Lebron.

Sa druge strane, u odsustvu povrijeđenog Krisa Boša, Vejd je bio najefikasniji sa 31 poenom, a imao je i po pet skokova i asistencija. Odličan je bio i Luol Deng sa 25 poena, te po osam skokova i uspješnih dodavanja.

"Nismo se loše "razveli". A jedan protiv drugog igramo već sedam godina, tako da mi ovaj meč nije bio uopšte čudan", izjavio je Vejd, koji se prije meča srdačno pozdravio sa Džejmsom.

Klipersi su u Los Anđelesu savladali Golden Stejt sa 100:86, uz 24 poena i sedam skokova Džamala Kroforda, koji nije bio starter.

Kroford je bio samo jedan od četvorice iz redova domaćeg sastava koji su "kumovali" drugom uzastopnom porazu "ratnika" u Stejpls centru pošto su prije samo tri dana i Lejkersi u istoj dvorani bili uspješniji od Golden Stejta.

Krofordu su se pridružili Kris Pol sa 22 koša, sedam skokova i četiri asistencije, zatim Blejk Grifin sa 18 poena, 15 uhvaćenih lopsti i šest asistencija i Deandre Džordan koji je utakmicu završio sa 14 koševa i 12 skokova.

Među poraženim "ratnicima" istakli su se Klej Tompson sa 15 poena, odnosno Stefon Kari čiji je učinak iznosio 14 koševa, devet skokova i sedam asistencija.

Za razliku od Klipersa, koji su praznik obilježili pobjedom, Lejkersima Božić nije donio ništa dobro. Čikago ih je pobijedio sa 20 poena razlike (113:93) a za najkorisnijeg aktera utakmice (MVP) proglašen je dojučerašnji "jezeraš", španski reprezentativac Pau Gasol.

Protiv bivšeg tima (Lejkersa), u kojem je proveo sedam godina i sa kojim je osvojio dva šampionska prstena, Gasol je ubacio 23 koša i 13 puta bio najviši u skoku.

Njemu uz rame bili su Derik Rouz sa 20 koševa i šest asistencija i Džimi Batler koji je meč završio sa 21 poenom. Nikola Mirotić je meč završio sa 13 poena (šut za dva poena 2-1, za tri poena 7-3, sa linije bacanja 2-2), sedam skokova i dvije asistencije.

Oklahoma Ssiti je pobijedio San Antonio u Teksasu sa 114:106. U odsustvu povrijeđenog Kevina Durenta, Rasel Vestbruk u je preuzeo odgovornost i meč je završio sa 34 poena, 11 asistencija i pet skokova. Serž Ibaka je dodao 21 poen i devet skokova, a Stiven Adams 16 poena i 15 skokova.

U redovima šampiona najzapaženiji je bio Manu Đinobili sa 11 poena, 13 asistencija i sedam skokova, Met Boner ubacio je 17 poena, a Tim Dankan upisao je 15 poena, šest skokova i pet asistencija.

Rezultati

Njujork - Vašington 91:102 (Entoni 34 p, Kalderon 16 p - Vol 24 p, Bil 17 p)

San Antonio - Oklahoma siti 106:114 (Boner 17 p, Dankan 15 p - Vestbruk 34 p, Ibaka 21 p)

Majami - Klivlend 101:91 (Vejd 31 p, Deng 25 p - Džejms 30 p, Irving 25 p)

Čikago - Los Anđeles Lejkers 113:93 (P. Gasol 23 p, Batler 21 p - Džonson 19 p, Hil 16 p)

Los Anđeles Klipers - Golden Stejt 100:86 (Kroford 24 p, Pol 22 p - Tompson 15 p, Kari 14 p)

Bonus video: