Jovović: Da dokažemo da smo pravi tim

"Metalac je izuzetno nezgodna ekipa, koja ima veliku širinu u napadu", objasnio strateg Podgoričana
5 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 24.12.2014. 11:15h

Na krilima odlične igre i pobjede protiv Partizana, košarkaši Budućnosti dočekuju novi ispit - večeras (18 sati) gostuju Metalcu u Valjevu. Sastav Vladimira Đokića igra sve bolje i bolje i pred Podgoričanima je težak zadatak na putu ka novoj pobjedi. Na umu imaju i premijerni meč ove sezone iz „Morače”, kada su tek u posljednja tri minuta srušili otpor tima iz Valjeva.

"Metalac nas je namučio u prvom dijelu sezone, kada smo morali da damo sve do sebe da dođemo do trijumfa. U dosadašnjem dijelu sezone su pokazali da mogu da igraju sa svakim. Hendikep je što su sedam mečeva uzastopno igrali na strani i zato nemaju bolji bodovni saldo. Nema sumnje da nas čeka težak meč. Napravili smo podvig pobjedom nad Partizanom u Beogradu, ali sada moramo biti maksimalno koncentrisani svih 40 minuta, kako bismo odigrali dobru utakmicu i stigli do važnih bodova", objašnjava Igor Jovović, trener crnogorskog šampiona.

Glavna karakteristika igre Metalca je da svih pet košarkaša odlično šutiraju za tri poena, što rivalima stvara dosta problema. U taboru „plavih” se nadaju da će naći rješenje za takvu igru domaćina.

"Izuzetno su nezgodna ekipa, koja ima veliku širinu u napadu. Njihovi centri se često izvlače spolja i šutiraju. Dobro trče kontre i moramo da donosimo pametne odluke kada je odbrana u pitanju. Nadam se da ćemo u tom segmentu igre biti na nivou, što bi nam olakšalo put ka trijumfu".

O pobjedi nad srpskim šampionom se još priča, ali je u taboru Budućnost Volija ona već arhivirana. Postoji bojazan, međutim, da ekipa zbog tog slavlja protiv Metalca ne odigra na nivou dosadašnjih izdanja. U stručnom štabu „plavih” ističu da će se potruditi da do toga ne dođe.

"Sigurno da nam pobjeda nad Partizanom u „Pioniru” znači mnogo na psihološkom planu. Izašli smo na teren gdje je bila vrela atmosfera, ali smo bili puni samopouzdanja, maksmimalno koncentrisani i motivisani i kontrolisali smo meč od početka do kraja. To, međutim, može da bude mač sa dvije oštrice. Potrošili smo se fizički, ali i - što je još gore- psihički. Uradićemo sve da oporavimo ekipu do meča u Valjevu, da se na pravi način pripremimo. Vjerujem da ćemo pokazati da smo pravi tim i da ćemo stići do izuzetno važne pobjede, sa kojom bismo se još više primakli cilju, plasmanu u plej-of", zaključio je Jovović.

Zbog renoviranja dvorane, Metalac je samo četiri meča odigrao pred svojim navijačima. Ostvario je dvije pobjede (Igokea, Levski), a potom je dva puta poražen, od Crvene zvezde i Zadra nakon produžetka.

Jovović preuzima mladu selekciju

Mlada muška košarkaška reprezentacija Crne Gore dobiće danas novog selektora. Ta uloga pripašće Igoru Jovoviću, šefu stručnog štaba Budućnost Volija.

On će na tom mjestu naslijediti Mihaila Pavićevića, koji je krajem septembra podnio ostavku nakon ispadanja iz A divizije na EP u Grčkoj.

Bonus video: