Kuk: Velika pobjeda za nas

"Igrači su bili silno motivisani da se iskupe za poraz od Cedevite prošle nedelje", istakao Igor Jovović
64 pregleda 8 komentar(a)
Omar Kuk, Foto: Abaliga.com
Omar Kuk, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 21.12.2014. 21:53h

Poslije poraza od Cedevite prošle nedelje u „Morači”, igrači Budućnost Volija su uspjeli ekspresno da se oporave.

Protiv Partizana su odigrali perfektan meč i zasluženo su stiogli do 11. pobjede ove sezone, čime su se učvrstili na drugom mjesto.

Zbog toga je bilo razumljivo zadovoljstvo u taboru crnogorskog šampiona nakon meča.

"Čestitam ekipi na velikoj i značajnoj pobjedi. Pripremili smo se adekvatno za utakmicu. Znali smo kakva nas atmosfera čeka i da moramo da budemo psihološki mirni. U momentima kada se protivnik vraćao, bili smo staloženi, nismo paničili i zasluženo smo osvojili bodove. Igrači su bili silno motivisani da se iskupe za poraz od Cedevite prošle nedelje. Partizan je treba otpisivati, jer ima kvalitet i diže se kako vreme prolazi”, istakao je Igor Jovović, strateg Budućnost Volija.

Omar Kuk je u pobjedi učestvovao sa šest poena i sedam asistencija.

"Bila je ovo teška utakmica. Znali smo da će atmosfera biti “luda”, Partizan ima veliku istoriju i tim, kao i trenera. Igrali smo onako kako treba i ovo je velika pobjeda za nas”, objasnio je Amerikanac.

Velimir Gašić, koji je vodio Partizna umjesto Duška Vujoševića, čestitao je gostima na pobjedi.

"Mislim da dobar dio utakmice nismo adekvatno odgovorili na njihovu agresivnu i čvrstu igru u odbrani, što im je donijelo veliko samopouzdanje. Imali su kontrolu skoka, davali su lake poene i one na kraju napada. Bili smo u poziciji da non-stop nešto jurimo, a to je protiv Budućnosti vrlo teško. Kada smo uspjeli da uhvatimo priključak, nismo imali mirnoće i strpljenja da uvedemo utakmicu u nešto mnogo neizvjesnije. Nisam zadovoljan kako smo izgledali većim dijelom utakmice. Za pohvalu su agresivnost i čvrstina u odbrani, ali smo u tim trenucima već bili opterećeni ličnim greškama i bilo je teško da održimo taj nivo pritiska”, rekao je Gašić.

On je potom kritikovao sudije i sistem delegiranja arbitara za mečeve koje igra Partizan.

"Ne spadam u grupu ljudi koji mnogo komentarišu sudijske odluke, vjerujte mi nije me ni zanimalo ko sudi. Mislim da bi neki morao dobro da se zamisli i povede računa o načinu delegiranja za utakmice Partizana. Činjenica je da imamo jedno suđenje na domaćem, a drugo na gostujućim terenima. Ovo što smo vidjeli protiv Budućnosti apsolutno nema dodirnih tačaka sa korektnim suđenjem. Volio bih da imamo mi ovakvo suđenje na gostovanjima. Ovo nije nikakvo opravdanje za poraz".

Dragan Milosavljević, kapiten Partizana, rekao je da je Budućnost Voli apsolutno zasluženo pobijedila.

"Od početka su djelovali čvrsto u odbrani, pogađali su trojke, kontrolisali meč i u cjelini zaista dobro odigrali. Mi smo tek u drugom poluvremenu pokazali reakciju, ali tada je bilo kasno. Izgubili smo jako važan meč, moramo da se uspravimo što prije”, zaključio je Milosavljević.

Bonus video: