Ivanović: Pobjeda bi nam mnogo značila

"Čeka nas težak zadatak, jer je domaćin znatno podigao nivo igre u odnosu na start sezone", istakao plejmejker "plavih"
2 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.12.2014. 10:29h

Poslije tri vezana poraza, dva u Evrokupu i od Cedevite, košarkaše Budućnost Volija čeka još jedno iskušenje. Gostuju u „Pioniru” ekipi Partizana, koja nije startovala prema očekivanjima.

U posljednje vrijeme, međutim, „crno-bijeli” su podigli nivo igre, posebno nakon oporavka Dragana Milosavljevića i povratka Aleksandra Pavlovića, i favoriti su u ovom meču. Beograđani će, najvjerovatnije, imati i veliku podršku sa tribina.

"Čeka nas težak zadatak, jer je Partizan znatno podigao nivo igre u odnosu na start sezone. Idemo tamo poslije tri vezana poraza i utakmica koje nismo odigrali na najvećem mogućem nivou. Partizan nije ekipa protiv koje možemo da se vadimo za prethodne poraze, ali idemo da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Imamo ogroman motiv da se prikažemo u najboljem mogućem svjetlu i da pokušamo da iznenadimo domaćina", ističe Nikola Ivanović, plejmejker „plavih”.

Tradicija nije saveznik crnogorskog šampiona. Do sada su u Beogradu odigrali devet utakmica i ostvarili su samo jednu pobjedu.

Bilo je to na startu sezone 2010/2011. godine, kada je poene odluke dao Nikola Otašević.

Tada na klupi „crno-bijelih” nije sjedio Duško Vujošević, već Vlada Jovanović.

Ni sada trofejni stručnjak zbog kazne neće voditi tim - ta uloga pripašće Velimiru Gašiću.

"Oni već imaju šest poraza i sigurno da je to veliki problem za nas. Ako mi dobijemo, dosta toga bi se riješilo kada je u pitanju plasman među četiri najbolja tima. Nema sumnje da će im to dodatno zbiti redove i da će učiniti sve da nas savladaju i ostanu u trci za plasman u plej-of. Ovo je, zbog toga, specifičan meč, staro rivalstvo, i pobjeda u ovom okršaju bi nam i te kako mnogo značila u borbi za drugo mjesto i plasman u doigravanje".

Loš start sezone srpskog šampiona iskoristila je Krka i odnijela bodove iz Beograda. Bilo je to u 2. kolu, a nakon toga Partizan je odigrao još četiri meča pred svojim navijačima. Redom su padali Metalac, MZT Skoplje, Cibona i Mega Leks.

To je dokaz da su „crno-bijeli” ušli u formu, što će dodatno otežati zadatak učenicima Igora Jovovića.

"Moramo imati na umu da Partizan nije ista ekipa kao na početku sezone. Oporavio se Dragan Milosavljević, vratili su Aleksandra Pavlovića i sada imaju daleko više igrača u rotaciji. Gubili su na startu neke mečeve koje su objektivno morali da dobiju, a sada su ekipa koja bez problema može da igra plej-of, pa i da osvoji ABA ligu. Biće, ponavljam još jednom, izuzetno teško, ali smo mi u dosadašnjem dijelu sezone pokazali da imamo zavidan kvalitet. Dobro ćemo se pripremiti za meč i nadam se dobroj igri iz koje bi trebalo da proistekne i pobjeda", zaključio je Ivanović.

Milosavljević pozvao navijače

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević očekuje težak meč sa veoma kvalitetnim protivnikom, ali takođe i pobjedu svoje ekipe, koja znači mnogo u nastavku trke za plej-of.

"Očekuje nas jedan jako težak meč. Ekipa Budućnosti igra sjajno ove sezone, mi više nemamo prava na kikseve i naredne tri, četiri u takmice u ABA ligi mogu da nam odluče sezonu i još dosta toga. Nas očekuje jedan jako važan period", jasan je bek "crno-bijelih".

On je pozvao navijače da u nedelju ispune "Pionir" kako bi pomogli ekipi da zabilježi veoma važan trijumf:

"Naravno da očekujemo pobjedu i pozvao bih navijače da dođu u Pionir i pruže nam važnu i željenu podršku", zaključio je kapiten Partizana.

Bonus video: