Jovović: Moramo dati maksimum protiv Partizana

Tradicija nije na strani „plavih”, posljednji trijumf ostvarili su oktobra 2010. godine poenima Nikole Otaševića u samoj završnici
6 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.12.2014. 13:44h

Nisu imali dovoljno vremena da se oporave od napornog meča sa PAOK-om, a košarkaše Budućnost Volija čeka novi meč protiv „crno-bijelih”.

Ovog puta protiv Partizana i to u Beogradu. Šampion Srbije već ima šest poraza i pred imperatovom pobjede je u ovom meču. To će dodatno otežati posao Podgoričanima u „Pioniru”.

"Idemo na mini turneju po Srbiji, gdje igramo dva jako zahtjevna meča. Protiv Partizana završavamo prvi dio sezone, svjesni smo protiv kakvog protivnika igramo. Partizan je tim koji je osvojio najviše trofeja u ABA ligi. Dovođenjem igrača u proteklom period napravio je tim kadar da se bori za sam vrh i da napada trofej. Očekuje nas izuzetno težak zadatak u Pioniru. Imaće podršku navijača i moramo odigrati kvalitetnu utakmicu, takmičarsku utakmicu da bi došli u situaciju da ih ugrozimo. Privilegovani smo, što rezultatima u proteklom period, u situaciji smo da igramo derbi protiv jako kvalitetne ekipe i nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svijetlu i da probamo da napravimo značajnu pobjedu”, istakao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Tradicija nije na strani „plavih”, posljednji trijumf ostvarili su oktobra 2010. godine poenima Nikole Otaševića u samoj završnici.

"Ne možemo se pohvaliti da smo puno puta iznijeli bodove iz „Pionira”, ni mi, ali ni ostali timovi iz ABA lige. Njihovi igrači su naviknuti da igraju zahtjevne utakmice, na trofeje i to im je prednost naročito na domaćem terenu. Svjesni smo svojih slabosti, ali i kvaliteta. Pokušaćemo da odigramo ratničku utakmicu svih 40 minuta. Pokazali smo ove sezone da protiv kvalitetnih timova možemo da igramo, nadam se da ćemo biti raspoloženi u svakom smislu i da probamo da ostvarimo trijumf”, jasna je Jovović.

Bojana Subotića očekuje velika borba sa centrima Beograđana.

"Idemo ekipi Partiozana koja se dosta pojačala, doveli su nekoliko dobrih igrača, a Dragan Milosavljević se oporavio. Sada imaju tim kadar da osvoji ABA ligu. Nama ne nedostaje motiva, svakome je čast i privilegija igrati u „Pioniru”. Idemo spremni i da pokušamo da iznenadimo. Partizan je favorit, dugogodišnji je učesnik Evrolige, višestruki učesnik ABA lge. Prepuštamo im ulogu favorite, iako su rezultati na našoj strani”, zaključio je Subotić.

Paunić: Zadovoljstvo je igrati za Budućnost

Srpki internacionalac Ivan Paunić juče je odradio prvi trening sa „plavima”, a debitovaće protiv Partizana, kluba gdje je počeo karijeru.

"Čast mi je i zadovoljstvo igrati u timu kakav je Budućnost. To je ekipa koja je osvajala dosta trofeja i kroz klub je prošlo dosta velikih igrača. To je tradicija kluba i želio sam da je nastavim. Klub je dobro počeo sezonu, trenutno je drugi, dok je u Eurokupu u drugoj fazi takmičenja. To mi je bio izazov više. Pokušaću da radom, igrama i maksimalnim zalaganjem pomognem ekipi da ostvari još bolje rezultate. Velike su ambicije kluba, pokušaćemo da se plasiramo u plej-of , da probamo da izborimo Evroligu. To bi bilo jako značajno za klub i državu”, objasnio je Paunić.

Bonus video: