Poraz Budućnost Volija nakon produžetka

U drugoj fazi, koja startuje 6. januara 2015. godine, Podgoričani će igrati u grupu H protiv Sasarija (stiže iz Evrolige), Gran Kanarije (pobjednik grupe B) i Banvita (drugoplasirani iz grupe E)
69 pregleda 0 komentar(a)
Omar Kuk, Foto: Savo Prelević
Omar Kuk, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.12.2014. 20:16h

Budućnost Voli je i drugi put ove sezone poražena od PAOK-a, ovog puta u meču koji nije imao rezultatski značaj, jer su oba tima rasnije izborili plasman u drugi krug Evrokupa.

Grci su vodili tokom većeg dijela meča, u dva navrata prednost je bila i dvocifrena.

Domaći je jurio rezultat i košem Vladimir Dašić devet sekudni prije izborio produžetak (73:73).

Prethodno je Džej Ar Bremer bio polovičan sa linije penala, a u kontri su Podgoričani poentirala i poslije toga su uspjeli da odbrane posljednji napad rivala.

U dodatnih pet minuta, međutim, nisu imali dovoljno koncentracije. Omar Kuk je na start pogodio trojku 76:73 i to je bilo sve što su uradili.

Tačku na novi trijumf PAOK-a stavio je centar Kevin Lengford 35 sekundi prije kraja uspješnim šutom iza linije 6,75 metara.

"Veoma iscrpljujuć meč sa kvalitetnom ekipom. Promašili smo zicere, otvorene šuteve za tri poena, loše izvodili slobodna bacanja, a to ne smije da se desi protiv ovakvog protivnika. U drugom poluvremenu smo pokazali karakter i bez Džej Ar Rejnoldsa, koji je zbog faulova morao da presjedi dobar dio meča, uspjeli da se vratimo. Morali smo završnicu da odigramo pametnije", rekao je trener Budućnost Volija Igor Jovović.

Jedan od razloga poraza “plavih” je loš šut za tri poena, svega 15 odsto (29-4). U prvom poluvremenu su promašili svih 10 šuteva.

"Utakmica nije imala rezultatskog značaja, pošto su obje ekipe prošle u narednu fazu. Odigrali smo dobar meč, odlično počeli, ali smo u drugom dijelu izgubili kontrolu što je protivnik iskoristio. Isključivo je naša greška što smo doveli utakmicu do produžetaka, ali je na kraju sve dobro prošlo jer smo upisali trijumf. Želim sve najbolje ekipi Budućnost Volija i nadam se da ćemo i mi i oni igrati bolje u narednoj fazi", riječi su Sulisa Markopulosa, stratega PAOK-a.

Kuk je sa dabl-dabl učinkom (14 poena, 10 asistencija) bio najbolji u redovima crnogorskog šampiona. Vladimir Dašić je upisao 13 uz osam skokova.

Kod gostiju centar Žulijan Von je dao 17 koševa (12 u prvoj četvrtini), a Lengford je dodao 13.

„Bili smo svjesni da je protivnik jak, vidjelo se to u prvom meču u Solunu. Loše smo ušli u meč, promašili dosta zicera, nismo imali strpljenja. Pravili smo greške, a PAOK je to kaznio. Okrećemo se meču sa Partizanom, sa kojim igramo sljedeću utakmicu”, naglasio Nikola Ivanović.

Srećan zbog trijumfa bio je Amerikanac Džek Odum.

„Odigrali smo dobar meč. Malo grešaka smo sebi dozvolili, čitav tim je odigrao disciplinovano i na kraju smo sasvim zasluženo došli do pobjede. Sada se okrećemo sledećim izazovima u domaćem šampionatu u Evrokupu”.

U drugoj fazi, koja startuje 6. januara 2015. godine, Podgoričani će igrati u grupu H protiv Sasarija (stiže iz Evrolige), Gran Kanarije (pobjednik grupe B) i Banvita (drugoplasirani iz grupe E).

Budućnost Voli - PAOK 76:81 (17:23, 13:6, 18:24, 25:20, 3:8)

Podgorica - Dvorana: “Morača”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Bulto (Španija), Romano (Izrael), Kolin (Francuska).

Budućnost Voli: Kuk 14 (2-2), Šehović 10, Dašić 13 (3-1), Planinić 5 (2-1), Subotić 12 (9-4), Čarapić, Vitkovac 5 (1-1), Baćović, Popović 4, Ivanović 4 (3-2), Rejnolds 9 (3-3), Rikić.

PAOK: Lengford 13 (8-6), Liapis, Karter 6 (2-2), Kakarudis 6 (2-2), Cohlas 12 (2-2), Dedas, Margaritis 2, Kotas, Odum 9 (2-1), Von 17 (9-5), Bremer 12 (4-3), Salustros 5.

Bonus video: