Vitkovac: Ušli smo mlako u utakmicu

"Na njihovu usku odbranu nismo uspjeli da odgovorimo šutom spolja, da bi raširili reket", objasnio Igor Jovović
5 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.12.2014. 19:44h

Budućnost Voli nije uspjela da u derbiju savlada Cedevitu i još više odmahne rivalima u borbi za drugo mjesto.

"Čestitam protivniku na pobjedi. Bili su raspoloženi u šutu, posebno za tri poena, 6-6 u prvoj četvrtini i 15-12 na kraju, što se ne dešava često na košarkaškim terenima. Slabo smo ušli u meč, morali smo biti mnogo agresivni na lopti da bi oni tražili ritam, jer imaju sjajne pojedince. Na njihovu usku odbranu nismo uspjeli da odgovorimo šutom spolja, da bi raširili reket i da bi protom lopte bio bolji”, rekao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Čedomir Vitkovac se borio pod koševima sa centrima Zagrepčana, ali su oni na kraju izašli kao pobjednici.

"Nismo počeli onako kako smo htjeli. Ušli smo mekano u meč, oni su se razigrali u prvoj četvrtini, što je uticalo na dalji tok meča. Kada smo ih stizali, nismo bili dovoljno koncentrisani.

Jasmin Repeša, strateg Cedevite, čestitao je svojim igračima na pobjedi.

"Dobro smo se pripremili za meč, zatvorili pas u dubinu, jer je Kuk sjajan asistent ka Planiniću. Natjerali smo ih da prave trouglove, što im je stvaralo probleme. Spremali smo se da zaustavimo ofanzivni skok Šehovića. Malo je igrača u Evropi sa tako dobrim skokom u napadu na poziciji tri. Dobro smo otvorili utakmicu, ali smo u drugoj četvrtini dozvolili domaćinu da uhavti devet lopti pod našim košem, što je mnogo. U drugom poluvremenu smo to uspjeli da iskontrolišemo, jer su imali pet skokova. Budućnost igra kolektivno izuzetno agresivno, posebno kada ih publika ponese. Mi smo na njihovu takvu igru izgubili 22 lopte, ali smo na kraju došli do pobjede, što je rijetkost. Međutim, bili smo dobrim u svim ostalim segmentima.

Tomislav Zubčić je sa tri trojke iz četiri pokušaja dao veliki doprinos trijumdu svog tima.

"Pripremili smo se dobro za utakmicu, uspjeli smo da zaustavimo njihovu „pik en rol” igru Kuka i Planinića. Ovo je teško gostovanje, ali smo ispoštovali sve ono što je trener tražio od nas i na kraju smo utakmicu priveli na najbolji mogući način”, zaključio je krilni centar Cedevite.

Bonus video: