Subotić: Cedevita je dobar tim, ali moramo biti svjesni naše snage

"Poraz od Zadra će podići mobilnost kod igrača Cedevite da pokušaju da se vade u mečevima na strani, ali mislim da se u Podgorici baš nije lako vaditi", objasnio Igor Jovović
0 komentar(a)
Bojan Subotić, Foto: Savo Prelević
Bojan Subotić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.12.2014. 13:09h

Iza košarkaša Budućnost Volija je najuspješniji start od kada igraju u ABA ligi. Na kontu imaju 10 pobjeda i poraz od lider Crvene zvezde.

Podgoričani žele da trijumfalan niz nastave i u nedjelju veče pred svojim navijačima.

U goste stiže Cedevita, sastav koji je prije početka sezone figurirao kao jedan od glavnih kandidata za osvajanje regionalnog takmičenja.

Jasno je da je pred „plavima” izuzetno težak ispit, ali vjeruju da će ga uspješno položiti. Na tom putu potrebna im je i podrška navijača.

"Očekuje nas derbi kola, dolazi nam evroligaš Cedevita koja ima izuzetno kvalitetan tim. Sigurno da je utakmica od jako velikog značaja za oba tima. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem navijače da dođu u što većem broju, jer nam znači njihova podrška i prestavljaju nam "šestog igrača". Cedevita je izbalansiran sastav, koja na svakoj poziciji ima po dva kvalitetna igrača. "Motori" ekipe su na pozicijama jedan i dva, Nemanja Gordić i Roko Leni Ukić, takođe sjajan šuter Fran Pilepić. Ne treba zaboraviti ni potencijalne hrvatske reprezentativce Luku Babića i Ivana Ramljaka, tako da je to jedna jako kvalitetna spoljna linija. Unutra imaju Tomislava Zubčića i Marija Delaš na "četvorci" i na centru Mira Bilan. To je jedan široki roster koji omogućava dosta taktičkih stvari njihovom treneru. Mi smo u dobroj seriji, igramo dobro, izuzetno je naporan ritam pošto se igra na svaka tri dana, imamo jako značajne mečeva i za nama i koji nam predstoje. Tako da moramo da budemo veoma koncetrisani i motivisani, da protiv izuzenog tima pružimo što bolju partiju i da uz pomoć navijača, nadam se, dođemo do veoma važne pobjede”, ističe Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Igra Zagrepčana je do tančina skenirana.

"Oni igraju dosta agresivno, često mijenjaju odbrane, hoće da stanu u zonu 2-3. Spremni smo za takve stvari, u dobrom smo raspoloženju, zdravi smo što je najvažnije i mislim da će naš stil igre, sa dosta agresivnosti na lopti, sa velikom motivacijom i energijom biti veliki faktor u ovoj utakmici”.

Cedevita nije imala baš najbolju uvertiru za gostovanje u „Morači”. U prošlom kolu je na svom terenu poražena do Zadra.

"Sigurno da taj poraz nije bio planiran, jer su objektivno kvalitetnija ekipa od Zadra. Međutim, Zadar je u toj utakmici bio veoma strpljiv i u nekim minusima od 10,12 poena vjerovao je da može da se vrati u meč. Poslije nekih pogođenih šuteva su i prelomili utakmicu i napravili veliko iznenađenje. To će sada podići mobilnost kod igrača Cedevite da pokušaju da se vade u mečevima na strani, ali mislim da se u Podgorici baš nije lako vaditi. Očekujem da ćemo biti pravi, spremni na ratničku igru i nadam se da će nam na kraju ta igra donijeti dva boda”, objasnio je Jovović.

Centar Bojan Subotić poštuje rivala, svjestan kvaliteta koji posjeduju, ali još više vjeruje u saigrače i sebe.

"Dolazi nam u goste Cedevita, koja je prošle sezone bila finalista ABA lige i sadašnji učesnik Evrolige, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Igraju dobro ove sezone, ali mi moramo biti svjesni naše snage, jer i mi igramo dobro, a to moramo da pokažemo na terenu.Takođe, bih pozvao navijače da dođu u što većem broju jer bi pobjedom napravili dobru uvertiru za nastavak sezone”, zaključio je Subotić.

Karte se prodaju u nedjelju od 11 sati pa do početka meča po cijeni od dva eura.

Bonus video: