BIBL liga suspendovala Kumanovo

Odluku donio Šaj Štrik, sportski direktor BIBL lige, zbog toga što Makedonci ne poštuju obaveze preuzete ulaskom u takmičenje
0 komentar(a)
Balkanska liga u košarci, Foto: Balkanleague.net
Balkanska liga u košarci, Foto: Balkanleague.net
Ažurirano: 12.12.2014. 17:09h

Rukovodstvo Balkanske lige (BIBL) odlučilo je da suspenduje Kumanovski, zbog kršenja obaveza preuzetih ulaskom u takmičenje.

"Tokom proteklih mjesec dana, kao i na posljednjem meču na svom terenu Kumanovo nije uspjelo da ispuni obaveze prema BIBL ligi i nisu poštovali marketinške i medijske regulative. Održano je nekoliko razgovara i sastanaka, ali ni to nije pomoglo da se problemi riješe. Slali smo dopis u klub i Košarkaški savez Makedonije. Nažalost, moramo da suspendujemo Kumanovo do trenutka kada se riješe problemi. Nećemo prihvatiti i tolerisati da jedna ekipa ima prednost nad svim ostalim koji djeluju u skladu sa pravilima i koji su ispunili svoje obaveza prema BIBL ligi. O ovoj odluci je obaviješten i KS Makedonije", kaže se u saopštenju koje je potpisao Šaj Štrik, sportski direktor Balkanske košarkaške lige.

Kumanovo trenutno dijeli drugo mjestu u grupi B zajedno sa Sujteskom sa skorom od tri pobjede i dva poraza.

Narednu utakmicu Makedonci bi trebalo da odigraju 15. januara u Nikšiću i imaju dovoljno vremena da riješe spor sa BIBL ligom i da nastavi takmičenje.

Bonus video: