Subotić: Ne idemo turistički u Rusiju

I u slučaju poraza, „plavi” mogu dalje kolo prije kraja. Za to je potrebno da PAOK drugi put savlada Ventspils
3 komentar(a)
Budućnost - Lokomotiva Kuban, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Lokomotiva Kuban, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.12.2014. 10:44h

Pred košarkašima Budućnost Volija je najteže iskušenje u dosadašnjem dijelu Evrokupa. Gostuju Lokomotivi, sastavu koji još nije osjetio gorčinu poraza.

Četa Sergeja Bazareviča ima svih osam pobjeda, a rivale je ispraćala sa terena sa prosječnom razlikom od 15,25 poena. To jasno pokazuje da je pred „plavima” gotovo nemoguća misija da naprave iznenađenje u Krasnodaru.

"Lokomotiva je apsolutni favorit u ovom meču, a imamo i naporno putovanje do tamo. Radi se o timu koji je jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evrokupa, igraju najbolju odbranu i sigurno da nas očekuje jako nezgodan protivnik i težak meč. Probaćemo da odigramo što bolje, a ako nam se u toku utakmice pruži prilika da iznenadimo fenomenalan tim, daćemo sve od sebe da tako i bude - objašnjava Igor Jovović, strateg Podgoričana.

Centar Bojan Subotić ove sezone igra u sjajnoj formi. Ulogu favorita prepustio je domaćinu, ali i napomenuo da bijela zastava ostaje u glavnom gradu Crne Gore.

"Nema nikakve priče, Lokomotiva je favorit. Međutim, mi u Rusiju ne idemo turistički i da tek tako odigramo. Probaćemo da odigramo što je moguće bolje u ovom trenutku. Oni imaju sastav koji je sigurno za Top 16 fazu Evrolige, pa je ovo pravi test za nas da vidimo koliko možemo", istakao je Subotić.

I u slučaju poraza, „plavi” mogu dalje kolo prije kraja. Za to je potrebno da PAOK drugi put savlada Ventspils, ovog puta na svom parketu u Solunu.

"To je jako značajan meč, vidjećemo kako će da se završi. Sigurno da su očekivanja da PAOK na svom terenu dođe do pobjede, što bi nas i definitivno odvelo dalje. Na kraju krajeva, i u slučaju pobjede Letonaca, nama ostaje taj posljednji meč u grupi protiv Grka pred našim navijačima", zaključio je Jovović.

Meč u „Basket hali” igra se od 18 sati, a pravdu će dijeliti Joanis Fufis (Grčka), Apostolos Kalpakas (Švedska) i Are Haliko (Estonija).

U ostalim mečevima grupe F, sastaju se: PAOK - Ventspils (18), Zjelona Gora - Karšijaka (18).

Bonus video: