Vranješ presudio u dramatičnoj završnici, Sutjeska bolja od Rilskog

0 komentar(a)
Nemanja Vranješ, Foto: Ivana Jovanovska ( www.facebook.com/kksutjeska)
Nemanja Vranješ, Foto: Ivana Jovanovska ( www.facebook.com/kksutjeska)
Ažurirano: 09.12.2014. 20:12h

U neizvjesnom i dramatinom meču, košarkaši Sutjeske savladali su Rilski 81:79 i trećom ovosezonskom pobjedom u Balkanskoj ligi stigli na korak od željenog cilja.

Izabranici Dušana Dubljevića u trenucima kada se lomio rezultat, odigrali su prije svega dobru odbranu, odnosno mirnoćom i preciznim šutem kada je bilo najpotrebnije Rilski mije mogao izbjeći poraz.

A, najviše zahvaljujući Nemanji Vranješu koji je pogađao iz svih pozicija izvojevana je dragocjena pobjeda.

Gotovo tokom cijelog meča gledana je rezultatska klackalica, u kojem su se rivali smjenjivali u vođstvu. Međutim, domaći sastav imao je svoj cilj, i do istog znao je doći.

"Ovo je za nas bila najteža utakmica u godini, protiv jakog rivala. S obzirom na to da je ovo osmi meč u ritmu srijeda – subota, gdje smo ostvarili dvije vezane pobjede u Balkanskoj ligi i četiri u domaćem prvenstvu moramo biti zadovoljni. Jednostavno, tim pokazuje karakter, a rad dolazi na vidjelo i to je evidentno. Dakle, maksimalnim odnosom mojih igrača rezultat je morao doći. Pokušaćemo novim pobjedama u narednom periodu da ostvarimo što bolji plasman, koji bi nam donio i lakšeg protivnika u nastavku takmičenja", rekao je Dubljević, strateg Sutjeske.

Sutjeska - Rilski 81:79 (23:23, 20:23, 17:19, 21:14)

Nikšić - Dvorana Sportskog centra. Gledalaca: 500. Sudije: Kralj, Karović, Koči (BiH).

Sutjeska: Pavlićević 3, Đurović, Kovač 3, Vuković, Vujović, Ilić 11, Spasojević 18, Arsić 4, Žižić 11, Ljujić 2, Bošković, Vranješ 29.

Rilski Sportist: Sekulov, Ilijev 26, K. Georgijev, Tejlor 4, Z. Georgijev 2, Božov 11, Todorov, Milov 3, Ivanov, Norflet 16, Gugino 17, Kirov.

Bonus video: