Lebron blistao pred britanskom kraljevskom porodicom

69 pregleda 0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Beta-AP
Lebron Džejms, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.12.2014. 08:04h

Britanski princ Viljem i njegova supruga Kejt zauzeli su mjesta tik pored terena "Barklis centra" u Bruklinu, da iz blizine vide sedmu uzastopnu pobjedu Klivlenda i dive se jednom od najboljih košarkaša današnjice, "kralju" Lebronu Džejmsu.

"Donijeli su nam sreću", kazao je Džejms, koji je ubacio 19 poena u rutinskoj pobjedi 110:98.

Kraljevska porodica je prvi put posjetila Njujork i prvi put uživala u najboljoj košarci na svijetu, dok je Lebron spremio poklone koje je uručio odmah po završetku meča. Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža dobili su od "kralja" kolače iz pekare iz njegovog rondog grada Akrona, Ohajo, kao i par dresova Klivlenda - jedan za njihovog sina (Kejt čeka drugo dijete), a drugi sa natpisom "Kembrdidž".

"Prvi put su gledali košarkašku utakmicu i velika je čast što su odlučili da gledaju baš nas", dodao je Džejms.

Britanski kraljevski par pojavio se u dvorani početkom treće četvrtine, kada je Kevin Lav izvodio slobodna bacanja.

"Osjetio sam veliko ometanje iz publike, mnogo jače nego kad ljudi mašu peškirima ili nekim drugim spravama iza koša. Nešto se važno dešavalo i toliko me omelo da sam promašio bacanje", rekao je Lav.

Princ Vilijem i njegove supruga Kejt smjestili su se tik pored nekadašnjeg košarkaša Atlante, Njujorka i mnogih drugih NBA timova, čuvenog Dikembea Mutomba - zabava je bila potpuna.

Uzbudljivoj večeri u NBA ligi doprinijele su čak tri utakmice koje su se završile poslije produžetka.

Golden Stejt je napunio koš Minesote (102:86), koja je opet igrala bez najboljih - Pekovića, Rubija i Martina.

"Da li ste nekada igrali "riziko'? E, pa osjećam se kao da sam Makedonija sa dva "tenkića" i da sam okružen sa 50 i da moram da 49 puta bacim dvije šestice", očajavao je trener Minesote Flip Sanders poslije meča.

U toj društvenoj igri, situacija koju je Sanders opisao, praktično je nemoguća - baš kao što je izgleda nemoguće da "vukovi" nekog pobijede bez najboljih igrača.

Golden Stejt je, s druge strane, zabilježio 18. pobjedu ove sezone, a 13. uzastopnu, što je rekord kluba.

Najuzbudljivija utakmica odigrana je u Los Anđelesu, gdje su domaći Klipersi poslije produžetka pobijedili Feniks sa 121:120 i tako zabilježili osmi trijumf u nizu.

Pobjedu domaćinu donio je Blejk Grifin sa 45 poena, ali i trojkom uz zvuk sirene. On je šutnuo loptu koja se odbila od obruča, odskočila i na kraju ušla što je izazvalo erupciju oduševljenja u sali.

"Kad sam šutnuo, osjetio sam kao da je van putanje, kratka, ravna, ali sam imao sreće da se odbije", rekao je kratko Grifin poslije meča.

U ostalim mečevima, Toronto se povratio od poraza, ali mu je trebao produžetak da pobijedi Denver sa 112:107. Dodatnih pet minuta igralo se i u Vašingtonu, gdje je domaćin pobijedio Boston sa 133:132. Atlanta je u gostima pobijedila Indijanu 108:92, dok je Sakramento na svom terenu bio bolji od Jute 101:92.

Rezultati:

Indijana - Atlanta 92:108

Vašington - Boston 133:132

Bruklin - Klivlend 88:110

Toronto - Denver 112:107

Minesota - Golden Stejt 86:102

Sakramento - Juta 101:92

LA Klipers - Finiks 121:120

Bonus video: