Đorđević: Ponovo najteža grupa

0 komentar(a)
Srbija, Foto: Beta-AP
Srbija, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 08.12.2014. 19:22h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je njegov tim, kao i za Svjetsko prvenstvo, i na Evropskom prvenstvu 2015. godine izvukla najtežu grupu.

"Što se sastava grupe tiče, ona je ponovo najteža, kao i grupa u kojoj smo počeli takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Španiji. Ne treba trošiti rijči o kvalitetu reprezentacija kakve su Španija i Turska, domaćin Njemačka će sigurno imati velike ambicije, a po mom mišljenju, reprezentacija Italije je jedan od kandidata za osvajanje medalje", rekao je Đorđević.

Srbija će na Evropskom prvenstvu 2015. godine igrati u grupi B sa Njemačkom, Španijom, Turskom, Italijom i Islandom.

Šampionat će se održati od 5. do 20. septembra. Utakmice grupne faze igraće se u Monpeljeu, Rigi, Zagrebu i Berlinu, dok će se utakmice nokaut faze igrati u Lilu.

Đorđević je istakao da mu je prva želja da takmičenje u grupi u Berlinu protekne u najboljem redu što se tiče organizacije i bezbjednosti.

"U grupi gdje su domaćin Njemačka, Turska, Srbija, rivalstva će biti velika, naročito imajući u vidu veliki broj pristalica koje će u Berlinu imati ove reprezentacije. Na organizatoru, ali i svim učesnicima grupe je velika odgovornost da sve protekne u najboljem redu i da se smire strasti, imajući u vidu nedavna tragična dešavanja iz Istanbula", kazao je Đorđević.

Bonus video: