ZVIJEZDA LEJKERSA UMORNA

Skot: Uradiću šta treba da Brajant ostane

0 komentar(a)
Kobi Brajant, Foto: Beta/AP
Kobi Brajant, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.12.2014. 12:02h

Trener Lejkersa Bajron Skot rekao je da želi da nagovori Kobija Brajanta da nastavi da igra košarku, kao i da je spreman da uradi sve što treba da bi zadržao jednu od najvećih zvezda NBA na terenu.

Lejkersi su počeli sezonu sa za njih katastrofalnim skorom od pet pobjeda i 13 poraza, ali je 36-godišnji Brajant bio svijetla tačka tima. On je prvi strijelac lige trenutno, sa prosjekom od 25,8 poena za skoro 36 minuta po meču.

"Jedino što treba da uradim jeste da obratim pažnju na njegovu minutažu i postaram se da ne pretera", rekao je Skot.

Brajant je u utorak u pobjedi protiv Detroita igao 33 minuta i poslije meča je rekao da je umoran. U noći između srijede i četvrtka igrao je 34 minuta u porazu od Vašingtona.

Skot je kazao da Brajant može za treninge sam sebi da određuje raspored.

"Uopšte mi ne treba na treninzima, da budem iskren. Sve što treba da zna, jeste šta mi radimo", rekao je trener Skot, koji je i sam igračka legenda Lejkersa.

Brajant poslije ove sezone ima još jednu godinu ugovora, ali je Skot rekao da se nada da će igrač ostati i poslije toga.

"Razgovaraćemo o tome. Ima on još mnogo toga da ponudi. Ako sklopite nešto što može da ga uzbudi, onda mislim da imate dobre šanse da ostane da igra još jednu godinu", rekao je Skot.

Njih dvojica se poznaju još od 1996. godine, Brajantove prve kao igrača i Skotove posljednje u Lejkersima.

"I dalje je gladan uspjeha. I dalje voli košarku, voli da se takmiči. Voli i dalje da igra protiv ovih mlađih igrača jer je i on nekada bio tako mlad igrač", rekao je Skot.