Dolazak u Banvit je pun pogodak

"Pratimo i ostale grupe Evrokupa i za mene bi bilo super da igramo protiv ekipe Budućnosti, kluba iz kog sam ponio lijepe uspomene i gdje sam bio kapiten", istakao reprezentativac Crne Gore
81 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Dragičević, Foto: Rzg.pl
Vladimir Dragičević, Foto: Rzg.pl
Ažurirano: 02.12.2014. 11:11h

Poslije odlaska iz Budućnost Volija i igranja u Španiji, Rusiji i Poljskoj, Vladimir Dragičević je košarkašku sreću pronašao u Turskoj.

Krajem septembra potpisao je jednogodišnji ugovor sa Banvitom i, kako kaže, nije se pokajao što je stigao u Bandirmu. Iako ima puno obaveza, svaki slobodan trenutak koristi da uživa sa porodicom.

„Za sada se dobro osjećam u novom klubu, grad je mali, ali sam sa porodicom, tako da smo se odlično uklopili. Organizacija kluba je sjajna, sve funkcioniše na nivou velikih klubova i zaista uživam u Banvitu. Mogu slobodno da kažem da je dolazak u Banvit pun pogodak”, kaže Dragičević za “Vijesti”.

Da se na pravi način uklopio u novu sredinu, pokazuje i podatak je je trenutno treći strijelac tima (13,4) i prvi skakač (5,9 skokova) u Evrokupu.

Po košgeterskom učinku ispred njega su Amerikanci Erl Roulend (16) i Čak Dejvis (14,2).

“Poslije neuspjeha sa reprezenatcijom, dobro sam počeo sezonu, uklopio sam se na pravi način, igrao dobro i pobjeđivali smo. Potom sam doživio neugodnu povredu skočnog zgloba, što me je omelo da igram na očekivanom nivou. Na sreću, uspio sam da se oporavim, povreda je prošlost i polako hvatam željeni ritam”.

Da se što lakše privikne na novu sredinu, pomogao mu je i trener Zoran Lukić.

“Trenera sam poznavao još iz Rusije, tako smo smo ostvarili zaista odličan odnos. Radi se o sjajnom stručnjaku, a rezultati koje je prošle sezone imao sa Nižnjijem, idu u prilog mojim riječima. Uspio je da dovede klub do Evrolige”.

Ambicije turskog tima su veliki u domaćim okvirima, ali i Evrokupu.

“Ekipa je napravljena da gura što dalje u Evrokupu i da ponovi rezultate iz domaćeg šampionata od prošle sezone. Zasada nam ide odlično na oba fronta i nadam se da ćemo ispuniti zacrtane ambicije pred start sezone. Nema sumnje da će biti teško ponoviti rezultat u domaćoj ligi, jer je klub protekle sezone bio prvi na kraju regularnog dijela i igrao polufinale plej-ofa. Ostale ekipe su se pojačale, prije svega Fenerbahče i Efes, ali optimista sam”.

Prije je Endesa liga bila bez premca u Evropi, a sada je tu ulogu preuzeo turski šampionat.

“U ovom trenutku, turska liga je najjača u Evropi. Dovoljno je pogledati sastave, gdje svaka ekipa ima po pet, šest vrhunskih stranaca. Tu su velika trenera imena poput Željka Obradovića i Dušana Ivkovića, potom Ergin Ataman, Lukić...”, zaključio je Dragičević.

Budućnost igra dobro, ne bi nam bila nimalo lak rival

Ukoliko Banvit u svojoj grupi Evrokupa osvoji drugo mjesto, a Budućnost Voli prođe dalje sa četvrte pozicije, u drugoj fazi bi odmjerili snage. Dragičević se raduje tome, jer bi ponovo došao u Podgoricu, ali napominje da njemu i saigračima ne bi bilo lako ni u Podgorici ni u Bandirmi.

“Pratimo i ostale grupe Evrokupa i za mene bi bilo super da igramo protiv ekipe Budućnosti, kluba iz kog sam ponio lijepe uspomene i gdje sam bio kapiten. Igraju dobro ove sezone i ne bi nam bili nimalo lak rival ako se sretnemo u drugoj fazi”, iskren je 28-godišnji košarkaš.

Bonus video: