Crna Gora protiv Francuske, Češke, Ukrajine i Rumunije

U dalji tok takmičenja plasiraće se tri najbolje selekcije iz grupe
0 komentar(a)
košarkašice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
košarkašice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.11.2014. 16:01h

Košarkašice Crne Gore na Evropskom prvenstvu, koje se naredne godine održava u Mađarskoj i Rumuniji, igraće u grupi A sa Francuskom, aktuelnim vicešampionom, Češkom, Ukrajinom i Rumunijom.

To je odlučeno na današnjem žrijebu koji je obavljen u Budimpešti.

Mečevi grupe u kojoj su “crvene” igraće se u Temišvaru, a plasman u dalji tok takmičenja izboriće tri najbolje selekcije.

U drugoj fazi, grupa u kojoj je Crna Gora, ukršta se sa grupom B (Oradea) u kojoj su Turska, Italija, Bjelorusija, Poljska i Grčka.

Drugi krug igraće se u Šopronu i Sombathelju, a završnica će biti u Budimpešti. Šampionat je na programu od 11. do 28. juna 2015. godine.

“Grupa je izuzetno teška, dobili smo veoma teške protivnike, iako Rumunija nije možda na nivou ostalih selekcija, ali će biti neugodna, jer je domaćin. Problem može da predstavlja i činjenica da je malo vremena za kvalitetne pripreme, jer imamo veliki broj mečeva već u prvoj fazi. Potrebno je osvježiti igračice nakon napornih sezona u klubovima, a istovremeno podići nivo fizičke spreme da bi mogle da izdrže veoma jak ritam na prvenstvu. Vjerujem da ćemo napraviti dobar plan priprema i odigrati najmanje osam mečeva, kako bi postigli željeni nivo forme. Imali smo tešku grupu u kvalifikacijama, ali smo nakon dobro odrađenih priprema, pokazali kvalitet i ispunili zacrtani cilj. Iz utakmice u utakmicu smo podizali formu i vjerujem da će tako biti na Evropskom prvenstvu. Idemo korak po korak, svjesni naših kvaliteta, ali i činjenice da moramo da budemo na visokom nivou u svaom duelu da bi ostvarili zacrtano”, rekao je Momir Milatović, selektor Crne Gore.

Biće ovo treće učešće naše selekcije na kontinentalnim šampionatima.

Debitantski nastup 2011. godine u Poljskoj završile su na šestom, a prošle godine u Francuskoj na desetom mjestu.

Grupa A (Temšivar): Francuska, Češka, Ukrajina, Crna Gora, Rumunija

Grupa B (Oradea): Turska, Bjelorusija, Poljska, Italija, Grčka

Grupa C ( Sombathelj): Srbija, Hrvatska, Letonija, Rusija, Velika Britanija

Grupa D (Šopron): Španija, Slovačka, Litvanija, Švedska, Mađarska

Bonus video: