Podignuta optužnica protiv Kadri Aktaša

"Jesam zario nož, ali ne prihvatam optužbe", rekao je 53-godišnji Turčin
71 pregleda 0 komentar(a)
Kadri Aktaš, Foto: Www.dha.com.tr
Kadri Aktaš, Foto: Www.dha.com.tr
Ažurirano: 28.11.2014. 20:38h

Sud u Istanbulu je podigao optužnicu protiv turskog državljanina osumnjičenog da je ubio srpskog navijača Marka Ivkovića, prenosi „Mondo”.

Sud je, osim podizanja optužnice, takođe naložio da se osumnjičeni Kadri Aktaš (53) zadrži u pritvoru do suđenja, prenijela je agencija AP.

Aktaš, kako prenose turski mediji, nož je na utakmicu ponio slučajno i odbija da prihvati optužbe.

"Nož sam ponio na utakmicu nesvjesno. Na njihove provokacije odgovorili smo kamenicama i metalnim šipkama. U međuvremenu ja sam doživio šok, pošto sam zadobio težak udarac u nos. Tada sam zamahnuo nožem, kako bi ih otjerao od sebe, jer nisam mogao da se pomjerim od šoka. Osoba koja me je udarila bila je znatno viša od mene, plave kose. Osoba kojoj sam zario nož bila je drugačije građe. Jesam zario nož, ali ne prihvatam optužbe", rekao je Aktaš turskoj policiji.

Šef istanbulske policije Selami Altinok je izjavio da osobe koje su učestvovale u ubistvu Ivkovića nisu huligani koji su učestvovali u tučama prije utakmice.

Preostala šestorica osumnjičenih za učešće u ovom zločinu su pušteni poslije ispitivanja u policiji, ali bi protiv njih i dalje mogle da budu podnesene optužnice.

Bonus video: