Jovović: Čeka nas važan meč, nadam se pobjedi

"Plavi" protiv Mađara do sada odigrali četiri meča i imaju maksimalan učinak
55 pregleda 3 komentar(a)
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2014. 13:29h

Poraz od Karšijake je davno arhiviran, a košarkaši Budućnost Volija su se okrenuli ka ABA ligi, takmičenju gdje igraju sa puno uspjeha.

Do sada su zabilježili osam pobjeda i u stopu prate lider Crvenu zvezdu. Sjutra veče u “Morači” slijedi novo iskušenje, u goste stiže Solnok, rado viđen rival.

Do sada su u regionalnom takmičenju odigrali četiri meča, a mađarski tim još nije osjetio slat pobjede.

Gledajući sa te strane, Podgoričani su apsolutni favoriti, ali je Solnok pokazao da može biti itekako neugodan rival. Toga su svjesni igrači i stručni štab Budućnost Volija.

“Čeka nas meč protiv tima koji ima dobar rezultat u ABA ligi i Evrokupu. Ljeto su iskoristili da poprave igrački kadar. I pored dobrog rezultata oni su angažovanjem Tedija Gibsona, prije tri četiri dana, pokazuli da žele da imaju još bolji rezultat i imaju velike ambicije. Radi se o jako nezgodnom timu, imaju veliku širinu u napadu, imaju par sjajnih individualaca koji su kadri da ubace i po 30 poena po meču. Treba apostrofirati Davida Vojvodu, Stefana Sinoveca na poziciji dva, Braca Milošević i Lazari Džons na pleju i ispod koša Marka Brkić, koji širinom može da napravi probleme svakom rivalu. Može kada se izvuče da šutne trojke 5-5 ili 6-5. Kadri su da promjenom odbrane drže protivnika u nekoj vrsti dileme. Detaljno smo analizirali sve te stvari i bićemo adekvatno pripremljeni za tu vrstu defanzive. Moramo da odigramo čvrsto, agresivno, na ivici faula I da kroz taj način da gradimo igru I nadam se trijujumfujemo”, objasnio je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Za sada crnogorski šampion gura dobro u ABA ligi, ali daleko od toga da je osiguran plasman među četiri najbolja tima.

“Dug put je do samog cilja, ima da se igra puno. Do sada smo napravili najbolji rezultat Budućnosti u ABA ligi i to ne smije da se umanji. Moramo da odigramo koncentrisano do kraja lige, u manjim mečevima se rješavaju stvari. Primarni cilj nam je da se dočekamo plej-ofa nakon čega je sve moguće. Prednost domaćeg terena ne garantuje ništa, da bi se pravilo nešto više. Mi o tome ne razmišljamo, fokusirani smo na prvog narednog protivnika. Treba da dobijemo Solnok, gdje su nam šanse značajno povećane za dalji plasman. Ulazimo u uzbudljivu završnicu, igramo tri meča, od kojih dva na strani protiv Krke i Partizana. Dočekujemo evroligaša Cedevitu. Bićemo pripremljeni za sve te mečeve adekvatno”, jasan je Jovović

Iskusni krilni centar Čedomir Vitkovac napominje važnost duela sa Mađarima.

“Gost nam je ekipa koja posjeduje individualni kvalitet, izuzetno opasna. Moramo biti svjesni das u ove utakmice su izuzetno značajne sa rezultatskog aspekta i stvarno mislim da ćemo biti pravi I nastaviti niz dobrih igara”, zaključio je Vitkovac.

Meč se igra od 21 sat, a cijena ulaznice je dva eura.

Karte se prodaju od 18 sati, pa do početka okršaja.

Bonus video: