Šehović: Odbrana mora biti kao u drugom dijelu protiv Olimpije

Utakmica u "Karšijaka areni" počinje u 19 časova
63 pregleda 0 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2014. 09:08h

Trijumfom nad Ventspilsom u prošlom kolu, košarkaši Budućnost Volija odškrinuli su vrata drugog kruga Evrokupa.

Ostalo je da u preostala četiri kola osvoje još koji bod i nastave evropski put. Prva prilika pruža se večeras u Izmiru, ali će zadatak biti težak.

Karšijaka je ove sezone pred svojim navijačima izgubila samo dva meča (PAOK, Fenerbahče), a sve ostale rivale je lako dobijala. Uz to, turski sastav je slavio i u „Morači”, pa je jasno da je apsolutni favorit.

"U prvom meču protiv njih u Podgorici smo odigrali kvalitetno pred praznim tribinama, ali smo u jednom segmentu, u broju izgubljenih lopti bili izuzetno loši. To, kao i njihov procenat šuta za tri poena, tada su odlučili pobjednika. Sigurno da će sada biti daleko teže, izuzetno su popunjeni na svim pozicijamama, a uz to igramo i pred njihovim navijačima. Ako izvučemo pouke iz prvog meča, smanjimo greške i ako budemo koncentrisani, uz dobar procenat šuta sa spoljnih pozicija, možemo se nadati iznenađenju u Izmiru", objašnjava Suad Šehović, bek Podgoričana.

Amerikanci Džon Dibler i Bobi Dikson su bili tvorci trijumfa Karšijake u glavnom gradu Crne Gore.

Prvi je imao sjajan šut za tri poena (4-4), a omaleni plej je ubacio pet šuteva iza linije 6,75 metara iz 10 pokušaja.

"Dibler, Dikson i Di Džej Strouberi su sjajni individualci i mogu da naprave probleme svakoj ekipi. Neće ih biti lako zaustaviti. Problem je što imaju i dobre centre, pa i svaku minimalnu pomoć kažnjavaju ili šutem za tri poena ili ekstra pasom poslije koga lako poentiraju. Individualno svaki igrač mora da pruži maksimum u defanzivi, jer samo tako možemo da ih zaustavimo ili spriječimo šuteve iz čistih pozicija".

U subotnjem meču sa Ljubljančanima u okviru ABA lige u drugom poluvremenu Budućnost Voli je odigrala najbolje u odbrani ove sezone. To će pokušati da ponovi i protiv Karšijake.

"Zaista smo odigrali kvalitetnu odbranu u drugom poluvremenu, uz pravi pristup i to je možda neki recept za igru protiv Karšijake. Šut je relativna stvar, nekada vas ide, nekada ne i na to ne smijemo da se oslonimo. Kvalitetna odbrana je ono na čemu treba da insistiramo i ako ona bude na nivou, nema sumnje da možemo da pariramo domaćinu", zaključio je Šehović.

Utakmica u „Karšijaka areni“ igra se od 19 sati, a pravdu će dijeliti Petri Mantila (Finska), Sergej Čebišev (Rusija) i Alesandro Martolini (Italija).

Saridža: Uz pomoć navijača možemo do nove pobjede

Karšijaka je vezala tri pobjede u domaćem šampionatu, posljednju u nedjelju protiv Turk Telekoma i u dobrom raspoloženju dočekuje duel protiv Budućnost Volija.

Ufuk Saridža, šef stručnog štaba turskog tima, cijeni rivala, ali vjeruje da će njegov tim izaći kao pobjednik i da će upisati dva nova boda sa kojima bi i teoretski osigurao plasman u drugu fazu Evrokupa.

"Čeka nas novi težak ispit, protiv ekipe Budućnosti koja igra dobro ove sezone. Slavili smo u prvom meču, ali uz dosta muke. Oni dolaze sa željom da nam se revanširaju za taj poraz. Vjerujem, međutim, da ćemo uz pomoć vjernih navijača uspjeti da dođemo do slavlja", objasnio je Saridža.

Bonus video: