Minut ćutanja pred početak utakmica u Evropi

0 komentar(a)
Evroliga, Foto: Euroleague
Evroliga, Foto: Euroleague
Ažurirano: 25.11.2014. 15:48h

Sve utakmice Evrolige i Evrokupa ove nedelje počeće minutom ćutanja u znak žalosti za navijačem Crvene zvezde, ubijenim prošle nedjelje u Istanbulu, saopštio je danas taj beogradski košarkaški klub.

Direktor Zvezde Davor Ristović i predstavnik turskog Galatasaraja Murat Ozijer sastali su se u ponedjeljak s predsjednikom i generalnim menadžerom kompanije Evroliga Đordijem Bertomeuom, nakon čega su izdali zajedničko saopštenje u kome se najoštrije osuđuje ubistvo Marka Ivkovića u Istanbulu, prije utakmice Galatasara i Zvezde.

"Izražavamo najoštriju osudu zbog incidenata koji su se dogodili u Istanbulu pred utakmicu Galatasaraja i Crvene zvezde, i iskazujemo naš najdublji prezir prema onima koji su počinili nasilni akt kojim je na tužan način okončan život Marka Ivkovića", navodi se u saopštenju.

Tri strane su saopštile da je "cijela evroligaška porodica" uz porodicu i prijatelje ubijenog navijača, kao i da je direktor takmičenja te organizacije prisustvovao sahrani žrtve.

"Želimo i da pošaljemo poruku mira našim navijačima i zatražimo od njih da nam pomognu da se ovakvi incidenti nikada više ne dese. Oba kluba su posvećena korišćenju svih njima dostupnih mjera da bi doprinijeli razvoju mirne i sportske atmosfere u budućnosti, kako u halama tako i oko njih", navedeno je.

U saopštenju se navodi da je glavni interes Evrolige da se zločin u Istanbulu istraži i razjasni, kao i da oba kluba i liga u potpunost sarađuju sa policijom.

Bonus video: