Jovović: Moramo iskontrolisati njihovu spoljnu liniju

"Moramo da im procente šuta svedemo na značajno niži nivo nego što su imali ovdje", objasnio strateg Podgoričana
54 pregleda 1 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.11.2014. 17:29h

Bez rezultatskog imperativa, ali i bijele zastave, košarkaši Budućnost Volija putuju u utorak popodne za Izmir, gdje ih dan kasnie čeka meč Evrokupa protiv Karšijake.

Domaćin je slavio u prvom odmjeravanju snaga u „Morači” i pripada mu uloga favorita.

Podgoričani če pokušati da odigraju najbolje što mogu i naprave iznenađenje, sa kojim bi i defitivno vizirali pasoš za drugu fazu takmičenja.

''Imali ste svi priliku da vidite o kakvom se protivniku radi. Ne očekuje nas nimalo lak zadatak, pogotovo jer igraju na domaćem terenu, pred oko pet, šest hiljada gledalaca, koji znaju da naprave paklenu atmosferu. Kvalitetan su tim, pun odličnih individualaca, što je dodatni motiv da odigramo jednu dobru utakmicu. Eventualnim iznenađenjem znatno povećavamo šanse za drugu fazu i pokušaćemo to da napravimo”, rekao je trener crnogorskog šampiona Igor Jovović.

Ufuk Saridža na raspolaganju ima kvalitetan sastav u kome se nalaze četiri Amerikanca i Kolumbijac.

''Moramo biti maksimalno ozbiljni i koncentrisani da protiv odličnog tima, pokažemo da i mi možemo da igramo na gostujućim terenima dobre mečeve. Moramo da iskontrolišemo njhiov udarni trio - Bobi Dikson, Džon Dibler i Huan Palasio. U prvom meču su nam napravili puno problema. Moramo da im procente šuta svedemo na značajno niži nivo nego što su imali ovdje. Ako uspijemo da iskontrolišemo spoljnu liniju, šanse za trijumf su nam znatno veće. Svi su zdravi, Nikola Ivanović je počeo da radi košarkaške treninge, ostali su svi u funkciji i nadam se da će tako da ostane”, zaključio je Jovović.

Meč u dvorani u "Karšijaka areni" igra se u srijedu od 19 sati.

Bonus video: