Ataman: Žalim zbog izjava koje sam dao

"One definitivno nisu bile na mjestu i izazvale su posljedice koje mi nikako nisu bile namjera", objasnio iskusni stručnjak
3 komentar(a)
Ergin Ataman, Foto: Beta/AP
Ergin Ataman, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.11.2014. 12:44h

Bura nakon ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu se ne stišava.

Strateg Galatasaraja Ergin Ataman, koji je pristalice srpskog vicešampiona nazvao teroristima, opet je izrazio žaljenje zbog ubistva 25-godišnjeg mladića.

"Izjave koje sam dao na osnovu nedovoljnih saznanja o incidentima koji su se desili, definitivno nisu bile na mjestu i izazvale su posljedice koje mi nikako nisu bile namjera. Kao sportista koji godinama učestvuje i pobjeđuje na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, mogu da kažem da nijedan trofej koji sam ikad osvojio ili ću tek da osvojim nije vrijedniji od života jednog ljudskog bića“, kazao je Ataman u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu turskog tima.

On je oštro osudio događaje ispred hale "Abdi Ipekči“ u Istanbulu i poručio da će kao sportista učiniti sve da dođe do saradnje kako se slični incidenti više nikad ne bi ponovili.

"Od današnjeg dana, svi smo podjednako odgovorni ako sport iznevjeri ideju prijateljstva, fer nadmetanja i saradnje i pretvori se u brutalno ratno okruženje koje čak može da zaprijeti i ljudskim životima. Ovo nije ni lokalni, ni nacionalni problem već globalni i ovaj međunarodni fenomen moramo svi zajedno da prevaziđemo“, poručio je Ataman.

Bonus video: