Jovović: Jako značajan trijumf

"U drugom poluvremenu smo primili samo 25 poena, i time treba da se vodimo u nastavku sezone", naglasio Bojan Subotić
0 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.11.2014. 21:16h

Pribojavali su se u taboru Budućnost Volija meča protiv Olimpije, ali prema dešavanjima na terenu, razloga za tako nešto nije bilo.

Domaći satsav je svih 40 minuta kontrolisao dešavanja na terenu i trijumf niti jednog trenutka nije dolazio u pitanje.

"Jako značajan trijumf, protiv tima koji će u perspektivi biti kandidat za visok plasman. Značajno je i to što smo na kraju ostvarili veliku razliku koja je zaslužena. Nijesmo u prvom poluvremenu odigrali u defanzivi, drugačije od onog što smo pripremali. Dijelom zbog dekoncentracije, dijelom zbog individualnog kvaliteta protivnika. U nastavku smo se spustili u stav, odigrali čvršće, Ljubljančani su teže dolazili u situaciju da realizuju napade. Večeras nijesmo bili raspoloženi u šutu, trojke smo šutirali samo 19-2, i u takvim okolnostima je jako bitno dobiti utakmicu, štaviše pokazuje da igramo kvalitetno”, istakao je trener Budućnost Volija Igor Jovović.

Zadovoljan nakon osmog trijumfa u ABA ligi bio je i centar Bojan Subotić.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, prvenstveno u odbrani. U drugom poluvremenu smo primili samo 25 poena, i time treba da se vodimo u nastavku sezone. Ostaje nam da se spremimo za Karšijaku u srijedu, i da pokušamo da ih iznenadimo”.

Klemen Prepelič, bek Olimpije, sportski je čestitao Podgoričanima na trijumfu.

"Budućnost je odigrala dobru utakmicu, pogotovo zbog naših grešaka. Imali su dobar ofanzivni skok, mi smo izgubili mnogo lopti, deset smo im dali direktno u ruke. Mislim da je to jedina razlika u ovom meču. Obje ekipe su dale maksimum, ali u ovom momentu, ekipa Budućnosti je mnogo jača od naše. Bili smo hendikepirani zbog neigranja trojice igrača, ali, nema izgovora, koga nema bez njega se mora. Moramo se zatvorit u dvoranu, trenirat više, i gledat naprijed”.

Strateg gostiju Aleš Pipan je priznao da su Podgoričani u ovom trenutku bolja ekipa.

„U prvom redu čestitke Budućnosti na pobjedi koja je apsolutno zaslužena. Nismo bili pravi, imamo dosta poteškoća zbog povreda i Budućnost je trenutno jača ekipa od nas. Imali smo neke šanse, spustili se jednom na dva poena, nekoliko puta na šest, ali kada je trebalo da odigramo pametno, mi smo griješili, što je iskusna ekipa domaćih iskoristila, i znala je da kazni. Previše smo gubili lopti, i imali smo slab skok i u odbrani, i u napadu. To si tri glavna razloga što smo izgubili”, jasan je Pipan.

Bonus video: