Tragedija: Ubijen navijač Crvene zvezde u Istanbulu

RTS navodi da je u pitanju Marko Ivković zvani Jagoda (25)
84 pregleda 40 komentar(a)
svađa, tuča, Foto: Shutterstock.com
svađa, tuča, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 21.11.2014. 22:44h

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković zvani Jagoda (25) iz Beograda pod za sada nerazjašnjenim okolnostima izgubio je život u Istanbulu, nakon što su turski huligani napali grupu od 400 Zvezdinih navijača, koji nisu uspjeli da uđu u halu “Abdi Ipekči” da prisustvuju meču Evrolige, nezvanično saznaje RTS.

Dok je u toku bio meč između Galatasaraja i Crvene zvezde, ispred hale su navijači Galatasaraja kamenicama i bakljama gađali navijače “crveno-bijelih”, a došlo je i do fizičkih sukoba.

U opštoj tuči, Ivković je zadobio smrtonosne povrede nožem, prenio je B92.

"Situacija je tragična, navijač je preminuo. U kontaktu sam sa premijerom Aleksandrom Vučićem po pitanju ove situacije, radimo sve na tome da naši navijači bezbjedno napuste Tursku. Turski navijači zabili su nož u srce mladića iz Srbije, u tuči. Turska policija nije uradila dobro posao, nije bilo dovoljno policajaca i organizacija nije bila na zadovoljavajućem nivou. Upozoravali smo da će se sve ovo desiti. Domaćin je pristupio olako, loše je organizovao i dolazak, ali sada o tome ne bi trebalo previše pričati. Jedan mladi život je izgubljen u najgorim mogućim okolnostima", rekao je za "Mondo" Zoran Marković, generalni konzul Srbije u Istanbulu.

Policija je brzo intervenisala, a turski “Hurijet” piše da su srpski navijači, napuštajući prostor oko hale, demolirali nekoliko vozila i izloga.

Poslije utakmice, trener Galatasaraja Ergin Ataman izjavio je da su navijači Crvene zvezde teroristi, što je najvjerovatnije povezano sa incidentima ispred hale, prenio je RTS.

Bonus video: